Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interzis frizurilor… fanteziste pe stadioane!

ro

10 Apr, 2016 20:33 1358 Marime text
 
Federația saudită de fotbal interzice frizurile fanteziste pe stadioane, considerate anti-islamice în această monarhie ultraconservatoare. Ştirea a apărut în mass-media saudită şi preluată de AFP.
 
Potrivit unui anunț video postat pe rețelele de socializare, un jucător a trebuit să se supună unei ședinte de tuns ad-hoc pentru a se debarasa de creastă, înainte de a intra pe teren și a se conforma astfel Federației saudite de fotbal. Înarmat cu o pereche de foarfece, un arbitru și o altă persoană au tăiat rapid pletele care se ridicau în vârful capului unui jucător, înainte de a-l lăsa să intre pe teren.
 
O serie de directive au fost trimise săptămâna aceasta federațiilor și comitetului olimpic pentru a eradica acest fenomen ”al-qazaa”, desemnând frizurile exotice afișate pe stadioane și în sălile de sport, potrivit site-ului sportiv www.arriyadiyah.com.
 
"Acest fenomen este contrar islamului și tradițiilor regatului", se arată într-un comentariu publicat de ziarul saudit Al-Jazirah, citat de agerpres.ro, lansând un apel Federației de fotbal "să impună sancțiuni" jucătorilor recalcitranți ale căror frizuri bizare sunt copiate de fanii lor în școli
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii