Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenții dificile pentru remedierea problemelor în alimentarea cu energie electrică. Ce localități sunt în prezent nealimentate cu energie (galerie foto)

ro

29 Jan, 2019 22:36 1999 Marime text
Echipele E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor au realimentat cu energie electrică aproximativ 80.000 de clienți din județele Ialomiţa și Călăraşi, ca urmare a intervențiilor din ultimele zile asupra liniilor de înaltă și medie tensiune, din numărul maxim de circa 85.500 de clienți afectați de condițiile meteo dificile (cod galben, cod portocaliu de vreme rea cu depuneri masive de polei şi cu vânt puternic).
 

”Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Dobrogea și ale contractorului a fost repusă sub tensiune linia electrică de 110kV Valea Călugărească – Urziceni, ceea ce a implicat înlocuirea a circa 7 kilometri de conductoare de înaltă tensiune precum și refacerea unui stâlp de înaltă tensiune grav afectat.
 
Echipele de intervenție rămân pe teren în această seară pentru remedierea avariilor provocate rețelelor electrice de fenomenele meteo excepționale din zilele anterioare. Numărul echipelor din cele două județe a fost suplimentat cu echipe de intervenție de la la E-Distribuţie Banat, precum și din județele Constanța și Tulcea pentru a sprijini realimentarea în cât mai scurt timp a clienților din zonele afectate” - au transmis reprezentanții E-Distribuție Dobrogea.

 
Echipele E-Distribuție au instalat în ultimele zile 81 grupuri electrogene, inclusiv 17 trimise de către ISU, pentru a alimenta clienți din zona localităților Urziceni - Lehliu. Pe măsură ce se vor realimenta clienţi în schemă definitivă, grupurile vor fi relocate pentru a realimenta clienții din zonele în care există în continuare defecțiuni.
 
Accesul echipelor şi utilajelor în câmp este îngreunat de topirea gheții și zăpezii depuse, având în vedere că zonele de intervenție la rețea se află la distanţe de kilometri de drumuri asfaltate. În continuare vizibilitatea este redusă din cauza ceţii în unele zone.
 
Peste 150 de stâlpi de joasă tensiune, peste 50 de stâlpi de medie tensiune şi 2 stâlpi de înaltă tensiune au fost rupţi în urma condiţiilor meteorologice deosebite. Peste 20 km de reţea de joasă tensiune, peste 20 km de reţea de medie tensiune şi peste 16 km de reţea de înaltă tensiune trebuie înlocuite.
 
Potrivit E-Distribuție Dobrogea, depunerile semnificative de gheață pe instalaţii precum şi vântul puternic ce a dus la formarea femomenului de galopaj a reţelelor, copacii încărcaţi cu gheaţă din apropierea liniilor electrice ce au provocat căderi de crengi, precum şi îngreunarea instalaţiilor cu un strat masiv de gheaţă a produs toate aceste defecţiuni majore în instalaţii.
 
Reprezentanții societății au fost şi rămân în continuare în legătură cu autorităţile locale, care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție.
 
În data de 29 ianuarie, la ora 21:00, situaţia se prezenta astfel:
 
-              Pe aria judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, 9 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului şi a depunerilor masive de chiciură pe conductori, au înregistrat defecţiuni prin ruperea conductorilor şi a unor componente de reţea, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a 2 staţii de transformare.
 
-               în judeţul Călăraşi sunt nealimentate 10 linii de medie tensiune parţial, fiind afectată parțial alimentarea în localitățile Dor Mărunt, Gurbăneşti, Ileana, Săruleşti.
 
 
-              în judeţul Ialomiţa sunt nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 7 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localități: Adâncata, Amara, Dridu, Jilavele, Roşiori, Sineşti.
 
 
 

”Recomandăm clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente cu precădere numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) - 0800 070 555” - au transmis reprezentanții E-Distribuție Dobrogea.

Sursa foto: E-Distribuție Dobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii