Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:17 25 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea Sindicatul Național al Agenților de Poliție și Sindicatul Diamantul, la sediul MAI. Protestul va fi sistat

ro

15 Dec, 2017 18:25 1239 Marime text

Având în vedere acțiunea de protest anunțată pentru săptămâna viitoare de către Sindicatul Național al Agenților de Poliție și Sindicatul Diamantul, astăzi la sediul MAI a avut loc o întâlnire a conducerii ministerului cu reprezentanții acestor sindicate.

În cadrul întâlnirii de lucru au fost trecute în revistă aspecte de interes pentru polițiști și care au reprezentat temeiurile intenției de protest, printre care: lipsa resurselor umane și logistice, „sporul de permanență de 40%”, cadrul juridic privind protecția polițiștilor și altele.

În ceea ce privește resursele alocate pentru anul 2018, conducerea MAI a prezentat că, în conformitate cu proiectul de buget pe anul viitor, ministerul va beneficia de o creștere cu 20,7% față de cel din 2017.

De asemenea, bugetul anului viitor prevede:

-      120 de milioane de lei pentru achiziția de autovehicule;

-      o creștere de 70% a fondurilor destinate mijloacelor de protecție pentru polițiști și militari;

-      o creștere de aproape 4 ori la capitolul fonduri europene;

-      exceptarea de la obligația de a reduce cu 10% cheltuielile cu bunurile și serviciile aferente întreținerii și funcționării instituției


În ceea ce privește „sporul de permanență de 40%”, MAI a anunțat reprezentanții sindicali că această măsură a fost introdusă în iunie 2017, cu aplicare până la 31 decembrie 2017, aspect pe care toți polițiștii l-au cunoscut încă de la momentul introducerii sale.

De altfel, în luna iunie 2017, MAI a prezentat acest „spor de permanență de 40%” în Comisia de Dialog Social și în Dezbaterea Publică.

Având în vedere încetarea de drept a acestui spor, fapt ce se va reflecta în salariile angajaților care beneficiază în prezent de acesta, MAI a anunțat reprezentanții sindicali că lucrează la o serie de simulări în urma cărora va fi propusă o formulă de acordare a unor drepturi salariale pentru aceleași categorii de personal beneficiare, potrivit legii,  pe structură și nu pe bază de pontaj.

Discuțiile au vizat și alte subiecte, însă la multe dintre acestea se vor oferi răspunsuri concrete într-o viitoare întâlnire de lucru care a fost fixată pentru ziua de marți, 19 decembrie 2017.

Cele două organizații sindicale au transmis reprezentanților MAI că vor sista acțiunea de protest programată și vor continua dialogul sindical conform programului convenit de părți.

La întâlnirea de astăzi cu Sindicatul Național al Agenților de Poliție și Sindicatul Diamantul au participat alături de conducerea MAI, inspectorii generali ai Poliției Române și Poliției de Frontieră Române.

Ti-a placut articolul?

Comentarii