Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire istorică. Președintele SUA, Donald Trump a avut o întrevedere cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un

ro

12 Jun, 2018 07:17 1106 Marime text
Prima întrevedere privată între preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un, s-a încheiat, la Singapore, transmit agenţiile internaţionale de presă citate de Agerpres.ro. 
 
Donald Trump şi Kim Jong Un au schimbat marţi o strângere de mână istorică, prima dintre un preşedinte american în exerciţiu şi un lider nord-coreean, comentează AFP.
 

"Vom avea o relaţie formidabilă", a afirmat puţin timp după aceea Donald Trump, aşezat alături de omul forte de la Phenian, declarând-se convins că întâlnirea va fi un "succes imens".

 

"Încântat să vă întâlnesc, domnule preşedinte", a afirmat la rândul său liderul nord-coreean. "Vechile practici şi prejudecăţi au lucrat împotriva noastră, dar le-am depăşit pe toate şi astăzi suntem aici', a spus Kim Jong Un.

 
După această scenă observată cu atenţie de milioane de persoane din întreaga lume, ei au avut o discuţie privată, în prezenţa interpreţilor, care a durat aproximativ 50 de minute.
 
Ulterior, preşedintele Statelor Unite şi liderul Coreii de Nord au demarat o reuniune cu echipele lor, înainte de un dejun de lucru care urmează să încheie summitul lor istoric asupra viitorului arsenalului nuclear al Phenianului.
 
Preşedintele american, Donald Trump, prevede "o relaţie formidabilă" cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, transmit agenţiile internaţionale de presă.
 

"Vom avea o relaţie formidabilă, nici nu mă-ndoiesc", le-a spus preşedintele american reporterilor prezenţi la summitul istoric de la Singapore, într-o scurtă sesiune de întrebări-răspunsuri înainte de discuţiile private.

 
La rândul său, liderul nord-coreean a declarat că "vechile practici şi prejudecăţi au lucrat împotriva noastră, dar le-am depăşit pe toate şi astăzi suntem aici".

Sursa:  Agerpres.ro. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii