Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii DSVSA au aplicat unsprezece sanctiuni

ro

22 Dec, 2008 17:40 1031 Marime text

În urma controalelor efectuate de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa la unităţile, laboratoarele şi depozitele de alimentaţie publică, s-au aplicat unsprezece sancţiuni, pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare.

În aceste condiţii, s-au acordat şase amenzi în valoare de 53.000 RON pentru nerespectarea legislaţiei sanitare veterinare, pentru întrerupere lanţ frig ale produselor de origine animală, neconcordanţă între documentele comerciale, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, transportul în condiţii neadecvate a peştelui, pentru neîntreţinerea în condiţii corespunzătoare de igienă a spaţiilor de producţie a produselor alimentare la cinci autoutilitare şi la un magazin alimentar.

De asemenea, s-au mai aplicat cinci avertismente şi două Ordonanţe de interzicere a activităţilor la două dintre depozitele alimentare. Potrivit comunicatului, inspectorii DSVSA Constanţa au retras săptămâna trecută de la comercializarea pe piaţă 752 kg carne şi produse din carne, 108 l de lapte şi produse lactate, 236 kg peşte şi produse din peşte care erau la limita termenului de valabilitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii