Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:37 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înșelăciune prin metoda Accidentul dejucată de victimă. Câți bani i-au cerut suspecții unei femei din Constanța

ro

30 Dec, 2017 10:10 1763 Marime text
La data de 30.12.2017, în jurul orei 00.20, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, informând-o că a suferit un accident și este la spital.
 
Potrivit IPJ Constanța, pentru efectuarea unei operații i s-a adus la cunoștință, de către o voce de bărbat necunoscută, care s-a recomandat a fi medic, că ar fi nevoie de suma de 18.000 de euro.
 
Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie.
 
Polițiștii constănțeni au deschis o anchetă pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.
 
RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI
 
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
 
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
 
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
 

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii