Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:08 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil. Fetiță de clasa a III-a agresată de preot în timpul orei de religie. Avocatul Poporului face cercetări

ro

25 Apr, 2019 15:10 434 Marime text
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la cazul unei fetițe, aflată în clasa a-III-a în Școala Gimnazială Lapoș, județul Prahova, care ar fi fost agresată de către preot în timpul orei de religie.

Potrivit unui comunicat transmis de Avocatul Poporului, sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 49 și art. 52 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, protecția copiilor și a tinerilor și dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.
 

„Mass-media a publicat articole referitoare la faptul că preotul paroh din comuna Lapoș, județul Prahova, este acuzat că ar fi agresat o elevă din clasa a III-a, la ora de religie (preotul fiind profesor de religie la Școala Gimnazială Lapoș). Potrivit informațiilor difuzate de presă, mama fetiței nu a depus plângere la poliție deoarece îi este frică de preotul satului. Directorul școlii a declarat că nu știe exact ce s-a întâmplat, iar Primarul comunei Lapoș a declarat că, de-a lungul timpului, preotul a fost reclamat de mai multe ori la Protoieria Urlați și au mai existat sesizări din partea localnicilor și a copiilor, referitoare la comportamentul prelatului, aceștia plângându-se că sunt bruscați de către preot. Reprezentanții Poliției Prahova au declarat presei că au fost demarate verificări” - a transmis Avocatul Poporului.

 Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii