Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe Exerciţiul internaţional naval MCM LIVEX Poseidon 12

ro

22 Jul, 2012 08:07 1566 Marime text

Timp de zece zile, în perioada 22-31 iulie, Forţele Navale Române vor găzdui aplicaţia internaţională "MCM LIVEX Poseidon 12", ce va avea loc în apele teritoriale româneşti şi în portul Constanţa.
În acest timp, la exerciţiu vor acţiona, alături de patru nave româneşti, un dragor din Bulgaria şi patru nave specializate în deminare din cadrul Grupării Navale Permanente de Luptă Împotriva Minelor din Mediterana (SNMCMG2), aparţinând Marii Britanii, Germaniei, Italiei şi Turciei.

De asemenea, vor participa, din partea Armatei României, un elicopter IAR-330 Puma Naval, două avioane MiG 21 LanceR şi un elicopter de evacuare medicală.
Pe timpul misiunilor pe mare se vor desfăşura activităţi de căutare şi distrugere a minelor marine, trageri reale de artilerie cu armamentul de la bord, precum şi exerciţii specifice acţiunii în cadrul unei grupări navale.
O delegaţie din partea participanţilor la exerciţiul "MCM LIVEX Poseidon 12" va efectua luni, vizite la Comandamentul Flotei şi la autorităţile publice locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii