Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar (MINUTĂ)

ro

24 Oct, 2016 14:45 2622 Marime text
Marius Damian Mitea, judecător al Curţii de Apel Constanţa, a decis azi menţinerea sub control judiciar a lui Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, potrivit unor surse judiciare.   

Teodosie este cercetat de DNA Constanţa pentru luare de mită dar şi pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Marius Damian Mitea a decis menţinerea controlului judiciar doar în ceea ce priveşte infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Iată minuta instanţei de judecată:

„Înch. - În baza art. 213 alin. 6 Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul – inculpat Petrescu Teodosie împotriva ordonanţei nr. 230/P/2016 din data de 17.10.2016 dispusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, în sensul înlăturării din conţinutul ordonanţei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Petrescu Teodosie  a infracţiunii de luare de mită prev. de art.  prev. de art. 289 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar, în măsura în care nu contravin prezentei încheieri. În baza art. 275 alin.  Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 24.10.2016“.


UPDATE 1, ora 16.05

În urmă cu puţin timp, Arhiepiscopia Tomisului, ca urmare a deciziei Curții de Apel Constanța în care ÎPS Teodosie rămâne sub control judiciar a transmis următoarele:


„Această decizie constituie doar un prim pas pentru lămurirea faptului că atât ÎPS Teodosie, cât și Arhiepiscopia Tomisului, nu fac altceva decât să slujească fără abatere lui Dumnezeu și oamenilor. Avem încrederea că, în cazul penal instrumentat de procurori, se vor lămuri acuzațiile rămase în cel mai scurt timp și așteptăm ca procurorii să retragă de îndată acuzațiile și măsura preventivă a controlului judiciar”, precizează Arhiepiscopia Tomisului într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.


Citeşte şi Arhiepiscopia Tomisului reacţionează după decizia Curţii de Apel Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii