Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:53 15 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În mijlocul atentatelor de la Paris - Cezara Popescu, de la Serviciul Creşe din Constanţa şi Laura Martinez de la Puppy Vet (video)

ro

15 Nov, 2015 11:04 5214 Marime text
În mijlocul atentatelor care au însângerat Parisul la finele acestei sătpămâni s-au aflat şi români. Doi co-naţionali au decedat, dar, din fericire, alţii au supravieţuit şi au povestit clipele de coşmar prin care au trecut jurnaliştilor francezi. 
Două femei din Constanţa, Cezara Popescu (stânga) şi sora ei, Elena Laura (dreapta) au povestit  prin ce au trecut în timp ce se îndreptau spre concert. Declraţiile lor au fost transmise de televiziunile franceze şi preluate de Antena1.

Laura a povestit momentele de teroare prin care a trecut, cum unul dintre terorişti a tras asupra maşinii în care se afla împreună cu încă patru femei, inclusiv sora sa, Cezara. Aceasta din urmă a fost rănită uşor, potrivit Româniatv.net.
  
„Am auzit focurile de armă. Nu ne-am închipuit ce este, pentru că în Franţa nu îţi închipui niciodată că se poate auzi aşa ceva. Eram patru fete în maşina mea. Ne-am apropiat. Era la intersecţia cu strada Charonne. Atunci am văzut ce s-a întâmplat. Ne-am întors toate patru şi am văzut puşca teroristului. Era un Kalaşnikov. A început să tragă. Este groaznic momentul în care vezi, priveşti şi ştii că va trage în tine. În acel moment am accelerat, ne-am aplecat.
 I-am văzut privirea, iar privirea sa era clară, voia să mă ucidă. Am accelerat rapid pentru a ieşi din linia sa de tragere. Maşina este ciuruită de gloanţe, nu ştiu cum am făcut să ieşim tefere toate patru. Sunt patru urme de gloanţe pe maşină, dar niciunul nu ne-a atins.
 Acesta nu este un război. Nu tragi asupra oamenilor fără apărare, asupra copiilor. Este o laşitate. Sunteţi laşi. Dacă vă uitaţi, sunteţi laşi. Trageţi asupra unor oameni care nu au arme. Sunteţi cu toţii laşi.  Şi nu, nu ne vom opri din trăit. Vom ieşi şi vom trăi în continuare normal”, a povestit Laura în faşa camerelor.

Mama celor două femei, medicul constănţean Natalia Tomescu a confirmat apropiaţilor pe o reţea de socializare că cele două femei sunt bine, dar că au trecut prin clipe terifiante. Elena Laura este medic şi este stabilită în Franţa, iar sora sa, Cezara Popescu este directorul Serviciului Public Administrare Creşe din cadrul Primăriei Constanţa.

Şefa Creşelor din Constanţa şi sora sa, administrator la Puppy Vet
Cezara (actuală Popescu) a fost căsătorită cu Adrian Mănăstireanu, fostul şef al Serviciului de ecarisaj al municipalităţii şi fost director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Cezara Popescu (fostă Mănăstireanu) a fost implicată alături de soţul său de la vreamea aceea în firma Alfamob Exim SRL, devenită ulterior SC Puppy Vet SRL.


Înainte de a se numi Puppy Vet, firma funcţiona în Ovidiu cu denumirea Alfmob Exim SRL, avându-l ca unic asociat pe Adrian Mihai Mânăstireanu.

De la Puppy Vet, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii 
Potrivit datelor disponibile în Monitorul Oficial al României, firma a fost înfiinţată în 1998 şi are un traseu interesant. În 2004, Teodor M. Mânăstireanu, domiciliat în Cogealac, cesionează părţile sociale ale SC Alfmob Exim SRL fiului său, Adrian Mihai Mânăstireanu. În februarie 2008, Mânăstireanu o cooptează în afacere şi pe Cezara, soţia sa, iar cei doi decid deschiderea unui punct de lucru în Cogealac.

În februarie 2009, Adrian Mânăstireanu se retrage din business, iar unicul asociat rămas hotărăşte deschiderea punctului de lucru din Ovidiu, strada Delfinului nr. 69. În mai 2010, Cezara Mânăstireanu îi cesionează părţile sociale Laurei Elena Martinez. Cele două au, potrivit datelor din Monitorul Oficial, aceiaşi părinţi - Constantin şi Natalia...
Tot în februarie 2009 administrator al SC Alfmob Exim devine Ionel Togan, unul dintre foştii șefi ai Serviciului de Ecarisaj din Primăria Constanţa care, în această calitate, a monitorizat chiar activitatea Puppy Vet.

Mai multe despre acest subiect puteţi citi pe ZIUA de Constanţa:
 De la Biobaza Constanţa: Totul despre firma implicată în drama căţelului Bursuc, ajunsă în presa internaţională (galerie foto)


Sursa video: Antena1.ro

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristina 16 Nov, 2015 08:37 Dumnezeu nu doarme. Acesta a fost un semn ptr toti cainii chinuiti si omorati in Biobaza Constanta.Poate se trezeste si doamna in cel de-al 12 -Lea ceas si nu uita ca nimic nu ramane nepedepsit pe lumea asta.
  • erik 15 Nov, 2015 14:41 As vrea sa-mi spuna si mie d-na hingher , sefa Puppy Vet , cat mai este spaga pentru inscrierea copilului la gradinita ??