Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În judeţul Constanţa au început prospecţiunile pentru gazele de şist

ro

09 Oct, 2013 01:57 2174 Marime text
Revoltele oamenilor, manifestările publice şi chiar frica localnicilor nu au fost de ajuns.
În judeţul Constanţa au început prospecţiunile pentru gazele de şist. O armată de oameni mărşăluiesc pe un câmp, la 20 de kilometri de Costineşti.
Au montat aparatură şi cabluri, dar nimeni nu vrea să vorbească despre proiect. Între timp, oamenii din două sate se plâng că radiourile nu mai funcţionează şi se tem pentru sănătatea lor.
Câmpul de la ieşirea din localitatea Plopeni s-a transformat în câteva zile. până nu demult aici erau cereale cultivate de localnici. Acum sunt nişte instalaţii montate pe pământ din 3 in 3 m.
Aceste instalaţii sunt destinate cel mai probabil măsurării undei seismice, care vor fi provocate odată cu începerea explorărilor de aici din această zonă, la sud de Costineşti. 

Oamenii spun că nimeni nu i-a întrebat nimic, iar unii dintre ei s-au trezit că nu pot începe să are. Acum se tem de ce e mai rău.
Un concesionar al companiei Chevron face prospecţiunile din sudul judeţului Constanţa. Angajaţii merg pe câmp şi fac tot felul de prospecţiuni. Nu vor însă să vorbească despre ce fac acolo.
Reprezentanţii Chevron spun că explorarea ar putea dura cinci ani. După aceea vor decide dacă vor exploata gazele de şist din apropierea litoralului.

sursa: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii