Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În deschidere se cântă „Când a fost să moară Ștefan” Mazăre a ajuns în Piațeta Cazino călare pe un cal alb artificial

ro

02 Aug, 2014 21:22 3279 Marime text
A început Carnavalul din Mamaia. Primarul Radu Mazăre a ajuns în Piațeta Cazino Mamaia pe un cal alb... artificial. A fost ajutat să descalece. Mai apoi, edilul, întruchipându-l pe Ștefan cel Mare, îmbrăcat într-un costum sclipitor, (primarul poartă  mustață și coroană și are plete blonde), i-a salutat pe turiștii prezenți la fața locului cu sabia deasupra capului.

La momentul sosirii, prezentatorul carnavalului a anunțat că a sosit „Ștefan cel Mare și Sfânt”, în persoana lui Radu Mazăre.

În deschiderea evenimentului, Irina Loghin interpretează melodia „Când a fost să moară Ștefan”.

Oare Mazăre va încheia carnavalul din această seară cu renumitele cuvinte ale lui Ștefan cel Mare adaptate evenimentului din Mamaia și anume: „Mamaia nu e a mea și nici a voastră, este a urmașilor, urmașilor noștri!”?

Sceneta interpretată de Radu Mazăre și Irina Loghin, respectiv Ștefan cel Mare și mama lui, este o reproducere după renumita poezie a lui Dimitrie Bolintineanu, „Muma lui Ștefan cel Mare”.

Bătălia pusă în scenă dintre moldoveni și otomani, avându-l în frunte pe Ștefan cel Mare, amintește de marea victorie a lui Ștefan cel Mare de la Podul Înalt din anul 1475. După victoria armatelor moldovene în frunte cu Ștefan cel Mare organizatorii au omis să pună în fundal și răsunătoarele salve de tunuri care marcau victoriile la acea vreme.

Amintim că în ciuda opoziției formate în jurul personajului ales de Mazăre pentru Carnavalul din această seară, Primarul Constanței nu a renunțat la rol. Cu câteva ore înainte de festival, edilul a mărturisit pentru Reporterntv.ro că va interpreta „cel mai complex, mai controversat și mai dificil rol din toate câte a avut până acum în edițiile Carnavalului”.

Amintim că ieri trei organizaţii nonprofit - Asociaţia părinţilor pentru o educaţie sănătoasă, Asociaţia civică pentru Constanţa şi Asociaţia pentru revigorarea tradiţiei - au anunţat că au adresat câte un protest Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române şi Arhiepiscopiei Tomisului, cerând o reacţie fermă faţă de rolul pe care primarul Radu Mazăre îl va interpreta în această seară. Cele trei organizaţii consideră că primarul „promovează, de ani buni, staţiunea Mamaia drept un paradis al turismului sexual“, dar şi că are „un comportament imoral“.

captură foto: neptun tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii