Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Împreună pentru parcul nostru” Luni, elevii și studenții a trei instituții de învățământ vor planta pomi în Parcul Casei de Cultură

ro

13 Oct, 2017 17:34 1482 Marime text
Cele trei instituţii de învăţământ aflate în vecinătatea Parcului Casei de Cultură din Constanţa vor organiza cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, luni, un eveniment cu valoare simbolică, prin care doresc să îşi arate concret intenţia de a se îngriji de această oază de verdeaţă a oraşului.

Elevii şi studenţii de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi Universitatea „Andrei Şaguna” se vor întâlni luni, 16 octombrie, la ora 13, în parcul de lângă şcolile lor pentru a planta mai mulţi pomi. Este un gest care leagă necesitatea responsabilizării tinerilor în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi o atitudine civică pozitivă de obiectivele pe termen lung ale educaţiei în general, conform proverbului chinezesc care spune: „Dacă te gândeşti la ziua care va urma – ia-ţi ceva de mâncare! Dacă te gândeşti la anul care va urma – plantează un copac! Dacă te gândeşti la secolul care va urma – fă educaţie copiilor!”

Parcurile, spaţii destinate jocului, odihnei, relaxării active, trebuie să reflecte grija pe care locuitorii oraşului o au pentru cultivarea unui mediu curat şi frumos, iar această grijă trebuie sădită timpuriu în minţile copiilor noştri. Elevi de gimnaziu, liceeni şi studenţi vor participa luni atât la igienizarea parcului, cât şi la plantările de pomişori, aşteptând ca municipalitatea să răspundă la oferta deja exprimată de cele trei instituţii educaţionale, de a prelua în custodie parcul, pentru a-l îngriji cu mai multă responsabilitate.

Nu este prima activitate de acest fel organizată în Parcul Casei de Cultură. În anul 2015, cu prilejul vizitei ambasadorului Africii de Sud la Constanţa, Universitatea „Andrei Şaguna”,  Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” au  desfăşurat o acţiune de voluntariat intitulată „67 de minute în folosul comunităţii”, simbolizând  cei 67 de ani de luptă ai lui Nelson Mandela pentru democraţie. După ce au făcut curăţenie în parc, elevii şi studenţii au platat şapte puieţi de platan.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii