Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:44 17 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impresionant. Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 38 „Dimitrie Cantemir” au trasat conturul Romaniei și simbolul Centenarului Marii Uniri (galerie foto)

ro

26 Nov, 2018 09:42 850 Marime text
Elevi, părinți, bunici, profesori uniți în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir” au trasat cu trupurile lor conturul Romaniei și simbolul Centenarului Marii Uniri.

Potrivit reprezentanților Școlii Gimnaziale Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir”, în mintea și în sufletele tuturor trei numere își găsesc semnificații mărețe: 38 de ani de la înființarea școlii, 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă, 100 de ani de la Marea Unire, motiv de mândrie și bucurie pentru inițiatorii proiectului ”Mozaic dobrogean”, prof. dr. Iris Sarchizian, directorul școlii, prof. Ene Bogdan și Holubeanu Simona-Elena, care și-au propus să rememoreze într-un mod inedit cele trei evenimente prin intermediul dansului, cântecului și al poeziei, demonstrând încă o dată că Dobrogea este tărâmul multiculturalității și al prieteniei.

”Oaspeți de seamă ne-au onorat cu prezența, unele dintre personalități fiind elevi ai școlii: primarul orașului, Decebal Făgădău, care a venit însoțit de marele atlet Ilie Floroiu, deputat George Vișan, reprezentanții ai I.S.J. Constanța, inspectorii școlari Daniela Bălănescu, Geanina Zaharia și Daniel Geoglovan, iar din partea Muzeului Militar Național ”Regele Ferdinand I”, Ivan Răzvan. De asemenea, partenerii noștri în proiect au fostși reprezentanți ai Asociației culturale Tomis și AirSoft Club Constanța, care ne-au încântat privirile cu vestimentația specifică, iar din partea comunității armene din Constanța doamna Azaduhi Benlian a menționat importanța spațiului interetnic dobrogean ca simbol al bunei înțelegeri între semeni, model de urmat pentru generațiile viitoare” - au transis reprezentanții unității de învățământ. 

Cu acest prilej, primarului orașului Constanța i-a fost înmânat de către directorul școlii, prof.dr. Iris Sarchizian, titlul de ABSOLVENT DE ONOARE AL ȘCOLII GIMNAZIALE NR.38 DIMITRIE CANTEMIR.

”Cu toții am trăit clipe emoționante, care au adus în prim plan cele trei evenimente. Cu această ocazie, a fost lansat, pentru prima dată de la înființare,  imnul școlii, compus de prof. Adrian Mihai Hasna-Preda și interpretat de corul școlii, ”Cantemirienii”.  Momente patriotice deosebite au oferit grupul de chitariști condus de prof. Walter Ghicolescu, corul ”Armonii dobrogene”, îndrumat de prof. Jitariu Lucica, Bilal Melissa din clasa a VII-a D și ansamblul folcloric ”Rapsodia Mării”, de la Palatul copiilor din Constanța, Razvan Paraschiv din clasa a VII-a B și Ansamblul de dansuri grecești ASTRAS,Emin Ersun din clasa a VII-a B și Ansamblul de dansuri tătărești ”Minikaradeniz”, Ansamblul de dansuri turcești ”Delikaliar”, Ansamblul de dansuri aromâne ”Veria” al Școlii Gimnaziale Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir”, corul clasei a IV-a B, condus de prof. Buzenchi Lucica, precum și interpretele Bilal Melisa și Mangiurea Ema, elevele școlii.Finalul activității i-a reunit pe toți cei prezenți într-o horă a unirii, simbol al prieteniei, toleranței și iubirii față de țară și neam, al comuniunii pașnice între toate naționalitățile din spațiul dobrogean.
Evenimentul a fost prezentat de prof. înv. primar Luciana Șerban, iar sonorizarea profesionistă a fost oferită de ALL MUSIC SRL, cărora le mulțumim pentru implicarea permanentă în activitățile școlii” -0 au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii