Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:13 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Important Asiguraţii pot solicita spitalului contravaloarea cheltuileilor efectuate

ro

21 Aug, 2013 13:23 1184 Marime text
Casa de Asigurari de Sanatate Constanta, prin reprezentantul legal Presedinte –Director General Jr. Dragos Poteleanu informeaza  asiguratii, despre dreptul lor de a solicita spitalului contravaloarea cheltuileilor efectuate in spital pe perioada internarii.

Articolul 73 din Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, prevede: 
“(1) Spitalele sunt obligate sa suporte pentru asiguratii internati in regim de spitalizare continua si in regim  de spitalizare de zi toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective, inclusive pentru medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice.
(2) In situatia in care asiguratii, pe perioada internarii in spital, in baza unor documente medicale intocmite de medicul curant din sectia in care acestia sunt internati si avizate de seful de sectie si managerul spitalului, suporta cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice la care ar fi fost indreptatiti fara contributie personala, in conditiile prezentului contract–cadru, spitalele ramburseaza contravaloarea acestor cheltuieli la cererea asiguratilor.

(3) Rambursarea cheltuielilor prevazute la alin. (2) reprezinta o obligatie exclusiva a spitalelor si se realizeaza numai din veniturile proprii ale acestora pe baza unei metodologii proprii”. 


Astfel, in situatia in care, pe perioada spitalizarii asiguratilor, spitalul nu are in stoc medicamentele necesare, medicul curant inmaneaza asiguratului/ apartinatorului documentele avizate conform prevederilor legale si metodologiei proprii, documente  in baza carora acestia achizitioneaza singuri medicamentele prescrise, urmand ca spitalul in cauza sa ramburseze contravaloarea cheltuielilor, la cererea asiguratilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 21 Aug, 2013 22:23 cum poate minti domnul director ca nu toate medicamentele se cumpara in spital pe fituica ; am avut bunicul in spital 12 zile si intr-o dimineata nu am ajuns la prima ora la spital ca sa vad ce face , eram linistita ca ii duseseram tratamentul cu o zi innainte, am ajuns la spital in jurul orei 12 iar asistenta mi-a spus ca sa aduc branula ca nu ia facut tratamentul de dimineata, va pot aduce bonuri de casa care corespund cu fituicile , si sa va convingeti ca nu se da nimic din spital puteti confrunta cu fisa bolnavului unde este scrisa si medicamentatia ,conform fituicilor si bonurilor fiscale; este strigator la cer cata bataie de joc fata de cetatenii judetului constanta ADMINISTRATOR ZIUA DE CONSTANTA ASTEPTAM MAI MULTE DETALII PE E-MAILUL REDACTIEI