Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR. Peste 60 de autoturisme semnalate dispărute, depistate de poliţişti

ro

18 Nov, 2018 12:06 1169 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 736 de persoane, 62 de autovehicule și 36 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 

În perioada 9 – 16 noiembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 419 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 
Poliţiştii români au pus în aplicare 36 de mandate europene de arestare, au depistat 64 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 102 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 20 de documente și au fost găsite 57 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 317 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 39 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 29 erau semnalate ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 21 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 5 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 16 documente semnalate de România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii