Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:55 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat desființarea a două specializări de la Ovidius

ro

09 Jul, 2014 18:13 2870 Marime text
Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi o hotărâre ce prevede lichidarea a patru universităţi particulare. Potrivit actului normativ, alte trei astfel de universităţi vor fi monitorizate, în timp ce 135 specializări/programe de studiu vor fi desfiinţate, transmite Mediafax.

Instituţiile de învăţământ superior cu toate programele intrate în lichidare în anul universitar 2014-2015 sunt Institutul Teologic Româno-Catolic din Bucureşti, Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti, Universitatea Mihail Kogălniceanu din Iaşi şi Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara.

De asemenea, sunt monitorizate de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi Ministerul Educaţiei alte trei universităţi private, şi anume Universitatea Bioterra din Bucureşti, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea din Bucureşti şi Universitatea Apollonia din Iaşi.

Totodată, sunt 33 de universităţi, atât de stat, cât şi private, care au specializări sau programe în lichidare. Printre acestea se află și Universitatea Ovidius din Constanța.

Conform hotărârii de Guvern cele 33 de universităţi nu mai pot organiza admitere din acest an pentru programele sau specializările care intră în lichidare. Important este că studenţii deja înscrişi în aceste programe îşi vor putea finaliza studiile.

Potrivit actului normativ, specializările care intră în lichidare începând cu anul universitar 2014 - 2015 la Universitatea Ovidius sunt: Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice- Studii de securitate, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative Sociologie - Sociologie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii