Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grevă de avertisment la societatea Minmetal. Ce revendicări au angajații

ro

15 Dec, 2017 10:08 2776 Marime text
Angajații societății Minmetal au declanșat în această dimineață o grevă de avertisment în intervalul 9.00 – 11.00. Potrivit liderului de sindicat de la Minmetal, Daniel Robu greva de avertisment a fost declanțată ca urmare a nemulțumirilor din urma negocierilor avute cu conducerea.
 

”Mai exact este vorba despre majorarea salariară solicitată. Am cerut un procent de 15%, în urmăa discuțiilor am lăsat la 13%, apoi la 10% și ultima cerere a noastră a fost de 8%. Conducerea a venit cu un sec 4% și nimic altceva. În plus am cerut majorarea bonurilor de masă de la 9,57 la 15 lei dar această propunere s-a lovit ca de un zid. Singurele lucruri acceptate au fost plata orelor suplimentare în cursul lunii respective și acordarea sporurilor de noapte de 25%. Eram singura societate de pe platforma port care nu beneficia de aceste sporuri” - a declarat Daniel Robu pentru ZIUA de Constanța. .

 
În timpul grevei de avertisment s-a oprit lucrul între orele 9.00 – 11.00.
 

”Suntem în fața societății, aproximativ 100 de persoane, atât membri de sindicat cât și alți angajați. Aceștia nu sunt de acord cu propunerile făcute de societate. Oamenii au luat la cunoștință despre modul cum au decurs negocierile. S-a făcut copie după procesul verbal și afișat la loc vizibil. De la bun început am, precizat conducerii că toate propunerile noastre sunt negociabile. După greva de avertisment urmăm calea legală și greva generală. știm că este greu și urmează Sărbătorile de Iarnă, dar oamenii spun că este singura modalitate de a se exprima” - a mai adugat Daniel Robu.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii