Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google are un nou Doodle Centenarul Cupei Americii. Copa America Centenario-2016

ro

03 Jun, 2016 05:01 1997 Marime text
Astăzi se dă startul în Copa America 2016.
 
Aceasta este ediția cu numărul 45 și este una specială deoarece competiția împlinește 100 de ani. Tocmai de aceea Google a schimbat Doodle-ul.
 
Meciul de deschidere va avea loc pe 3 iunie in SUA, respectiv pe 4 iunie, ora 4:30 în România, iar meciul se joacă în California, la Santa Clara.
Cupa Americii (Copa América) este un turneu care se desfășoară o dată la patru ani între echipele naționale de fotbal ale statelor membre CONMEBOL.
 
CONMEBOL sau CSF (CONfederación sudaMEricana de FútBOL, Confederația Sudamericană de Fotbal) este corpul adminstrativ al fotbalului în majoritatea țărilor Americii de Sud.
A fost fondată la 9 iulie 1916, datorită uruguayanului Héctor Rivadavia Gómez care și-a materializat proiectul de a uni fotbalul de pe continent. Argentina, Uruguay, Brazilia și Chile au fost țările fondatoare, în timpul unui campionat de fotbal sud-american desfășurat la Buenos Aires cu ocazia sărbătoririi centenarului independenței Argentinei (mai târziu, acest campionat a fost recunoscut retrospectiv ca fiind prima Copa América).
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii