Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi jucători străini la BC Athletic Neptun Constanța. Accidentat grav, un alt baschetbalist ratează restul sezonului (GALERIE FOTO)

ro

28 Dec, 2021 00:00 2212 Marime text

 
  • La nivel de colegiu, în Statele Unite ale Americii, Kaelon Harris a jucat pentru Citadel Bulldogs.
 
Echipa masculină de baschet Athletic Neptun Constanța se întărește cu noi baschetbalişti străini. E vorba de un american, un jucător cu dublă cetăţenie (americano - panameză) şi un internaţional canadian, care au şi jucat în meciul de Cupa României de luni seară cu CSM Galaţi, debutând astfel la formația de pe litoral. Pe de altă parte, Gladiatorii din Tomis rămân fără un junior Under-23 din rotația de bază, pentru tot restul sezonului.

Americanul este Kaelon Harris (24 de ani, 1,92 m), născut la Tulsa, în statul Oklahoma. „Kaelon Harris semnează cu BC Athletic Neptun Constanța. Aflat la primul sezon în Europa, Kaelon vine din Liga Pro A a Germaniei unde a debutat pentru PS Karlsruhe Lions. La nivel de colegiu, în Statele Unite ale Americii, Harris a jucat pentru Citadel Bulldogs, iar în ultimul sezon a avut medii statistice de 14.3 puncte, 6.9 recuperări și 1.4 pase decisive în 27.2 minute pe parchet. Welcome to Constanța, Kaelon!“. este mesajul Gladiatorilor din Tomis.

Tyler Gaskins (29 de ani, 1,93 m), jucător cu dublă cetățenie, americano-panameză, s-a alăturat şi el echipei de pe litoral, semnând primul său contract în Europa. Gaskins a încheiat sezonul în Panama, alături de Correcaminos de Colon, cu care a câștigat titlul național. La această echipă, Tyler a avut o medie pe meci de 16.8 puncte, 4.2 recuperări, 1.3 intercepții în 22 de meciuri jucate.
 
„Format de colegiul St. Peter's în NCAA, Statele Unite ale Americii, Tyler Gaskins a optat pentru o carieră profesionistă din 2015 până în 2021 în Panama în Liga LPB și Chile, iar acum semnează cu o echipă din Europa pentru prima dată. Welcome to Constanța, Tyler!“, este întâmpinat jucătorul.
 
BC Athletic Neptun Constanța a ajuns la o înțelegere şi cu Adika Peter-McNeilly (28 de ani, 1,91 m). Internaționalul canadian, campion în acest sezon cu Edmonton Stingers în Canada CEBL, va evolua pentru prima dată în România. În cel mai recent sezon încheiat, Adika a avut o medie pe meci de 10.5 puncte, 2.5 recuperări, 2.7 pase decisive și 1.1 intercepții în 15 meciuri.
 
Adika Peter-McNeilley mai jucat în Europa pentru MHP Riesen Ludwigsburg și Mitteldeutscher BC Weissenfels (BBL Germania), dar și pentru Lille Metropole Basket (Franța, ProB).
 
„Împreună vom trece peste“
 
Formația constănțeană nu se va mai putea baza în schimb pe tânărul Ștefan Gribinic, accidentat grav (rupture a ligamentului încrucișat la genunchiul stâng). „Get well soon, Gribi! Suntem alături de tine! Gladiatorii din Tomis rămân fără un junior U23 din rotația de bază, pentru tot restul sezonului. Din păcate verdictul medicilor a fost greu de digerat pentru întreaga echipă și mai ales pentru tânărul nostru jucător, Ștefan Gribinic. În ultimul minut al meciului de la Voluntari, la o fază care nu anunța nimic, Ștefan Gribinic a resimțit o durere foarte mare la nivelul genunchiului, la o săritură, și nu a mai putut continua meciul. Diagnosticul a fost unul greu de acceptat, dar împreună vom trece peste. Pentru Ștefan Gribinic va veni o perioadă în care va suferi o intervenție chirurgicală în urma ruperii ligamentului încrucișat stâng, după care va urma perioada de recuperare ca mai apoi să revină mai puternic“, se arată pe pagina de Facebook a BC Athletic Neptun.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)

 
Citește și:
 
Gladiatorii din Tomis, duel special cu Leii București
„Respectul față de competiție, mult mai important decât rezultatul de pe tabelă“ (GALERIE FOTO)


Tinerele baschetbaliste constănțene Amira Bou-Chedid și Anisia Cain, convocate din nou la o acțiune a lotului național (GALERIE FOTO + DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii