Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:17 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GOOGLE 2014-cele mai populare subiecte. Motorul de căutare și-a schimbat logo-ul în ultima zi din 2014

ro

31 Dec, 2014 00:32 3571 Marime text
Subiecte populare 2014. Google sărbătoreşte Anul Nou printr-un doodle special prin care arată internauţilor ce au căutat cel mai mult în 2014.

la nivel global cele mai căutate evenimente şi jocuri, sunt:

World Cup 2014 - Campionatul Mondial de Fotbal 2014, jocul Flappy Bird, ALS Ice Bucket Challenge şi  Philae - robotul aterizor al Agenţiei Spaţiale Europene. În România, topul Subiecte populare 2014 arată astfel: Simona Halep, Rezultate Bac 2014, Eurovision 2014, Robbie Williams şi Alegeri Prezidenţiale 2014. 

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a fost cea de-a 20-a ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal, care a avut loc în Brazilia, între 12 iunie şi 13 iulie 2014. După 32 de zile de joc echipa câştigătoare a ieşit Germania.
O altă căutare importantă a fost pentru Flappy Bird,  un joc pentru telefonul mobil,  cunoscut pentru nivelul de dificultate.
ALS Ice Bucket Challenge - provocarea găleţii cu apă - a fost evenimentul care s-a propagat în toată lumea, inclusiv în România.

ALS Ice Bucket Challenge a atras mii de oameni, vedete şi oameni politici, care şi-au turnat găleţi de apă în cap şi în acelaşi timp au făcut donaţii importante dedicate ajutorării celor care suferă de scleroză laterală amiotrofică (boala Charcot sau boala Lou Gehrig),  maladie de care suferă şi Stephen Hawking.

Căutările făcute de români în motorul Google în 2014 arată care sunt evenimentele majore ale anului, a personalităţilor anului şi a noilor tendinţe despre care românii au căutat informaţii.

În privinţa personalităţilor,  topul arată că  jucătoarea de tenis română Simona Halep este pe primul loc.
În acelaşi timp, Simona Halep conduce şi topul căutărilor generale pe Google în 2014. În acest clasament urmează "iPhone 6", "rezultate bacalaureat", "Eurovision", Robin Williams, "alegeri prezidenţiale", Conchita Wurst, "titularizare", World Cup, Adrian Iovan.


În 2014, clasamentul celor mai populare căutări de tipul "Ce este..." pe Google  este condus de "ce este diaspora". Acest top este continuat de: "ce este Ebola", "ce este epidurala", "ce este perhidrolul", "ce este oncologia", "ce este satelitul", "ce este metafizica", "ce este fabula", "ce este coronarografia", "ce este mucoviscidoza".

Sursa text. Gândul.info

Ti-a placut articolul?

Comentarii