Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:28 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gemenii câștigătoarei concursului ”Vocea României” au sindromul Down

ro

21 Mar, 2016 23:16 1478 Marime text
Cristina Bălan, câştigătoarea sezonului cinci al show-ului „Vocea României“, a dezvăluit că gemenii ei suferă de sindromul Down, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a participat în show-ul de la Pro TV. Cristina Bălan a participat astăzi la o emisiune la Pro TV. Pentru prima dată ea a dezvăluit că gemenii ei, Toma David şi Matei Nikolas, în vârstă de trei ani, suferă de sindromul Down. Cei doi copii au fost diagnosticaţi cu sindromul Down la scurt timp după ce au împlinit un an.
 
Înainte de a participa la emisiune, soţul cântăreţei, Gabriel Bălan, a făcut anunţul pe Facebook, precizând şi că acesta a fost principalul motiv pentru care Cristina a ales să participe la concurs.
 

 „Îmi caut cuvintele de mai bine de o lună pentru această zi. Acele cuvinte care să descrie măcar în parte ce este în sufletul nostru, ce este în sufletul unui părinte care se confruntă cu o situaţie similară. Am ajuns la concluzia că este imposibil. De oricâtă empatie ar da dovadă un om, nu poate înţelege întocmai ce este în sufletul unui părinte care are un pui (sau mai mulţi) special. În cadrul competiţiei «Vocea României», am spus în repetate rânduri că există un motiv pentru care Cristina a ales să participe. Ei, minunile noastre, copiii noştri - Toma şi Matei -, dar şi cei aproximativ 50.000 de copii din ţară diagnosticaţi cu sindromul Down, ei sunt motivul. Pentru ei am riscat totul şi tot pentru ei, azi, de Ziua Mondială a Sindromului Down, ieşim să vorbim despre ce înseamnă sindromul Down şi, totodată, ce putem face (noi toţi) pentru aceşti copii speciali. Pentru că, nu-i aşa, dacă ne dorim cu adevărat, chiar putem să  schimbăm viaţa împreună! Dacă va puteţi rupe o ora din viaţă, am să vă rog să urmăriţi emisiunea de azi. Avem nevoie de energia şi gândurile voastre pozitive. Azi e despre ei. Doar despre ei“, a scris Gabriel Bălan pe pagina personală de Facebook.

 
Soţii Bălan au ţinut să facă foarte clar lucrul că au ales să vorbească public despre micuţii lor pentru a ajuta şi alţi părinţi în situaţii similare şi pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme. De-a lungul concursului, Cristina a declarat în repetate rânduri că principalul motiv al participării îl va dezvălui la momentul oportun, limitându-se la a preciza că îşi doreşte ca „Vocea României“ să o ajute să scape de ştampila house-techno-eurodance, fiind de părere că sunt foarte mulţi cei care nu ştiu că ea poate aborda şi alte genuri muzicale, întrucât este asociată doar cu piesele trupei Impact.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii