Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:28 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Oprea s-a întâlnit cu directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii

ro

09 Oct, 2015 09:33 727 Marime text
 
Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, s-a întâlnit, ieri, la Washington DC, cu James R. Clapper, director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA (National Intelligence).
 
În cadrul întâlnirii, au avut loc discuţii despre provocările mediului actual de securitate, despre profilul strategic al României şi beneficiile dezvoltării Parteneriatului Strategic.
 
În acest context, vicepremierul Gabriel Oprea a menţionat că „operaţionalizarea facilităţii de la Deveselu până la sfârşitul anului 2015 reprezintă o dovadă clară a capacităţii României de a se încadra în ansamblul măsurilor de protecţie ale NATO în regiune.”
 
James Clapper a arătat că România este unul dintre cei mai importanţi aliați ai SUA, apreciind contribuția pe care țara noastră o aduce în teatrele de operații.
 
Oficialii au discutat şi despre alte probleme de actualitate internațională, în special evoluțiile din unele zone de conflict, şi au reiterat disponibilitatea ambelor părți de intensificare a cooperării în domeniile de interes reciproc.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii