Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fuga are picioare scurte. Acuzați de trafic de droguri și tentativă de omor, prinși de polițiști

ro

23 Jun, 2018 11:03 1639 Marime text


Săptămâna aceasta a fost clarificată situația în 269 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată. Totodată, zeci de urmăriți penal au fost prinși de polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române.
 
În perioada 15 – 21 iunie 2018, poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 181 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 108 minori.
 
De asemenea, în această perioadă, au fost depistate și 88 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 63 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 12 aveau mandate de arestare preventivă, 6 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, 6 persoane aveau sentinţe penale de internare în unitați medicale de specialitate, iar o persoană evadată a fost reîncarcerată.
 
Iată câteva exemple:
 

⁕ Polițiștii din Arad au depistat, la data de 15 iunie a.c., un bărbat, de 57 de ani, din județul Maramureș, care se sustrăgea arestării preventive, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș.
 

⁕ La data de 19 iunie a.c., polițiști de la Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au depistat, pe raza localității Otopeni, un bărbat, de 52 de ani, din București, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 7 ani și 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Persoana în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Rahova.
 

⁕ La data de 15 iunie 2018, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au depistat un bărbat, de 27 de ani, din București, care se se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani și 6 luni, pentru comiterea de infracțiuni la regimul stupefiantelor. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.
 
Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii