Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondatorii Black Cube, audiați de DIICOT în dosarul spionării șefei DNA

ro

23 Aug, 2016 17:32 1823 Marime text
Procurorii DIICOT i-au audiat pe fondatorii Black Cube, Dan Zorella şi Avi Yannus în Israel, în dosarul în care angajați ai companiei au fost acuzaţi că au spionat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, transmite Antena 3.
 
Foştii agenţi MOSSAD au fost înregistraţi în timpul audierilor, iar casetele sunt în procedură de traducere.
 
În acest dosar, procurorii DIICOT fac investigaţii asupra a doi angajaţi ai firmei Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, acuzaţi că au încercat să o spioneze pe Laura Codruţa Kovesi.
 
Cei doi angajaţi ai firmei Black Cube au fost ţinuţi mai multe luni în stare de arest preventiv, acum ei aflându-se în arest la domiciliu.
 
Procurorii DIICOT îi acuză desăvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.
 
Considerat personaj cheie, Yossi Barkshtein, cel de-al treilea suspect, a reuşit să părăsească România chiar înainte de reţinerea la Bucureşti a celorlalţi doi spioni Black Cube, companie suspectată că ar fi spionat-o pe şefa DNA. Decizia nu este însă definitivă.
 
Procurorii anti-mafia susţin că israelianul a avut un rol important în investigaţiile pe care Black Cube le-a derulat în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii