Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful SRI, audiat de procurorii DIICOT în dosarul de spionaj Black Cube

ro

14 Mar, 2018 15:19 2100 Marime text
Laura Codruţa Kovesi, Eduard Hellvig şi Florian Coldea au fost audiaţi, în urmă cu două săptămâni, în dosarul Black Cube.
 
SRI a confirmat prin vocea purtătorului de cuvânt că Eduard Hellvig a fost audiat la DIICOT, potrivit România TV.

"Domnul director al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT, pentru a da declarații în legatură cu dosarul Black Cube. In cadrul declaratiilor, domnul Eduard Hellvig a reiterat faptul ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca isi exprima totala disponibilitate pentru a sprijini orice institutie a statului roman in demersurile sale legale", a declarat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.

Dosarul Black Cube a fost deschis în anul 2016 şi vizează încercări de intimidare la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Doi cetăţeni israelieni, angajaţi ai societăţii Black Cube şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare.

Cercetările au continuat însă pentru fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, fiind suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei. Dragomir a fost arestat câteva luni în dosar.

Recent, fostul ofiţer SRI a acuzat DIICOT că tergiversează cercetările în dosar, solicitând trimiterea acestuia în instanţă.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii