Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focar de rujeolă! Mobilizare în toate direcţiile de sănătate din ţară

ro

01 Apr, 2016 20:20 1935 Marime text
 
Mobilizare în toate direcţiile de sănătate publică din ţară, după apariţia unui focar de rujeolă în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj. Nu mai puţin de 79 de copii s-au îmbolnăvit de rujeolă.
 
„Situaţia există de câteva săptămâni şi a început în localităţile Ciceu-Mihăieşti şi Reteag din Bistriţa-Năsăud şi Mănăşturel, din Cluj. Este vorba despre o comunitate care migrează dintr-un loc în altul şi aşa s-a ajuns la această situaţie. Sunt forme uşoare de rujeolă, dar s-a ajuns aici pentru că aceste persoane nu erau vaccinate, pentru că fie nu au medic de familie, fie nu au fost găsiţi acasă de medici când se făcea vaccinarea. Acum sunt vaccinaţi toţi cei care au vârsta care ne permite acest lucru, chiar dacă sunt şi copii neînregistraţi. Situaţia este sub control acum şi îi monitorizăm la secţiile de boli infecţioase din Bistriţa, Dej şi Cluj”, a declarat, pentru News.ro, Anca Dobriţoiu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
 
Conform Ministerului Sănătăţii, 79 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud. În acest context, Ministerul Sănătăţii a cerut astăzi tuturor direcţiilor de sănătate publică mobilizarea, în regim de urgenţă, pentru desfăşurarea campaniilor de vaccinare cu vaccin împotriva rubeolei-rujeolei-oreion.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii