Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant la Stația de Taxare de la Fetești. Polițiștii și procurorii din Constanța au depistat mai multe persoane ce dețineau cocaină. Ce măsuri au luat oamenii legii (video)

ro

23 Jan, 2019 16:31 4059 Marime text
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. -  S.T. Constanța, au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în trafic cu droguri. 500 de grame de cocaină au fost ridicate de polițiști, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict.
 
Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Constanța, la data de 22 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. -  S.T. Constanța, au depistat în flagrant delict, pe raza municipiului Constanța, trei persoane care aveau asupra lor 500 de grame de cocaină.
 
Din anchetă au rezultat indicii că drogurile ar fi provenit, de regulă, din Olanda, iar ulterior ar fi fost vândute în Constanța.
 
De asemenea, în urma a 16 percheziții domiciliare, efectuate pe raza județelor Constanța și Arad, alte trei persoane au fost conduse la audieri.
 

”Pe baza probatoriului administrat în cauză, la data de 22 ianuarie a.c., procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T.- S.T. Constanța, a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 44 de ani și a unei femei, de 44 de ani, aceștia urmând a fi prezențați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă” - au mai transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime Constanța, Brigăzii Operațiunii Speciale și IPJ Constanța. 
 
În aceste activități au mai fost angrenați și jandarmi din Constanța.

UPDATE. Oficial de la DIICOT 

La data de 23.01.2019 procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor N. D.-V., A. B.-B., I. A.-F. și H. M.-M.,domiciliaţi pe raza municipiului Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Potrivit DIICOT, în fapt s-a reţinut faptul că, în jurul datei 19.01.2019, inculpatul I. A.-F. împreună cu inculpata H. M.-M., au expediat din Olanda, printr-o firmă de curierat, un colet ce conținea cantitatea de aproximativ 500 grame substanță pulverulentă de culoare albă ce conținea cocaină (drog de mare risc).

Coletul a fost introdus în țară în jurul datei de 21/22.01.2019, fiind preluat din muncipiul București prin intermediul inculpatului A. B.-B și transportat cu un autoturism până în zona staţiei de taxare Feteşti, de pe autostrada A2, unde s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În fapt s-a reţinut că începând cu vara anului 2018, inculpaţii N. D.-V., A. B.-B., I. A.-F. și H. M.-M., împreună cu alţi suspecţi, au introdus în ţară droguri de mare risc (cocaină), pe care le-au depozitat, le-au porţionat şi le-au pus în vânzare în cluburile din staţiunea Mamaia, municipiul Constanţa şi la festivalurile de muzică electronică.

De asemenea, s-a reţinut faptul că inculpatul I. A.-F. deține mai multe locuințe, proprietate sau închiriate, într-un complex rezidenţial din zona Mamaia Nord, unde, în respectivele apartamente, erau depozitate, porționate, preparate, ambalate și chiar vândute drogurile aduse vrac. 

”Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Constanţa.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul D.C.C.O., I.P.J. Constanța, S.C.C.O.P.M. Constanța și G.M.J. ”TOMIS” Constanța” - au transmis procurorii DIICOT.

UPDATE: ora 19.00

Potrivit IPJ Constanța toate cele patru presoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. 
Sursa foto: IPJ Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii