Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:45 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final de stagiune pentru Şcoala de Balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna.

ro

27 Jun, 2015 14:17 1325 Marime text
 
Costume multicolore, candoare, optimism şi emoţii în paşi de dans, acestea sunt câteva dintre cuvintele care pot descrie atmosfera care a caracterizat finalul celei de-a XI-a stagiuni a Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna.
 
La evenimentul festiv care a avut astăzi pe scena Casei de Cultură din localitate au fost invitate personaje de basm, care au făcut reverenţe în faţa publicului, în paşi de balet clasic şi contemporan în coregrafii semnate de profesoarele Eva Spirescu şi Teodora Spirescu. Invitata galei din acest an a fost Melissa Călin de la Colegiul Naţional de Arte “Regina Maria” din Constanţa, elevă cu merite deosebite care, începând din anul următor va studia la şcoala de balet din Stuttgart.
 
Directorul primei şcoli de balet din mediul rural din România, Nicolae Spirescu, a primit o diplomă de excelenţă „pentru activitatea deosebită în recunoaşterea valorilor, cât şi pentru promovarea cu profesionalism a baletului în mediul rural”.
 
La finalul galei, toate cele 19 de balerine au primit din partea Primăriei Cumpăna şi a conducerii Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu” diplome de excelenţă pentru talentul şi dăruirea puse în slujba artei baletului şi pentru activitatea artistică desfăşurată în perioada 2014  - 2015. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii