Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au sărbătorit tinerii din Cumpăna de Dragobete. Spectacol dedicat iubirii, pe scena Casei de Cultură (galerie foto)

ro

27 Feb, 2018 00:00 2096 Marime text
Cristi Proca, Sorin Şuteu, Rodica Rodion, membrii Ansamblurilor folclorice „Româncuţa“ şi „Muguraşii Cumpenei“, Şcoala de dans „Laura Dance Studio“, Şcoala de balet „Nicolae Spirescu“, soliştii vocali Elena Iordan, Bianca Luzinschi şi Cătălin Campanu au urcat pe scena Casei de Cultură din Cumpăna, de Dragobete.
 
În fiecare an, pe 24 februarie, se sărbătoreşte Dragobetele, ziua naţională a iubirii la români. Dragobete este şi un zeu al bunei dispoziţii, de ziua lui organizându-se petreceri, prilejuind, astfel, înfiriparea unor noi iubiri, logodne şi chiar căsnicii. Odinioară, de Dragobete, satele româneşti răsunau de veselia tinerilor şi peste tot se putea auzi zicala „Dragobetele sărută fetele!“.
 
Pe data de 24 februarie, sala de spectacole a Casei de Cultură din Cumpăna a găzduit un spectacol dedicat iubirii. Primăria şi Consiliul Local Cumpăna au organizat un minunat eveniment, susţinut de Cristi Proca, Sorin Şuteu, Rodica Rodion, alături de membrii Ansamblurilor folclorice „Româncuţa“ şi „Muguraşii Cumpenei“, Şcoala de dans „Laura Dance Studio“, Şcoala de balet „Nicolae Spirescu“, soliştii vocali Elena Iordan, Bianca Luzinschi şi Cătălin Campanu.
 
Spectatorii s-au bucurat de un regal artistic, într-un spectacol plin de emoţie, sensibilitate şi candoare. De Dragobete, cuplurile tinere şi vârstnice s-au întâlnit pentru ca iubirea lor să ţină tot anul, precum a păsărilor ce se „logodesc“ în această zi, pentru a omagia perpetuarea vieţii pe pământ, pentru păstrarea vie a dragostei unul faţă de celălalt şi a dragostei faţă de semeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii