Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiica ”regelui cocainei” din Sofia a fost răpită pentru drogurile trecute prin Portul Constanţa

ro

05 Mar, 2013 12:19 1965 Marime text

Fiica de 12 ani a „regelui cocainei” Evelin Banev, zis Brendo, a fost răpită, în această dimineață, în jurul orei 7.30, de trei persoane mascate. Răpirea a avut loc în faţa casei familiei Banev din Boiana, unul dintre cartierele de lux ale Sofiei, în momentul în care fata a ieşit din casă ca să urce în maşina care o ducea la şcoală.

Trei indivizi mascați au tras în şofer şi au răpit fata, fugind cu un BMW X5 furat, relatează Novinite.

Toate ieşirile din Sofia sunt blocate de forţe de poliţie, care verifică vehiculele. Şoferul a fost transportat la spital cu două răni de gloanţe. Deocamdată nu sunt informaţii cu privire la starea lui de sănătate, potrivit corespondentului Agerpres.
În februarie, un tribunal din Sofia l-a condamnat pe Evelin Banev, alias Brendo, la şapte ani şi jumătate de închisoare, într-un proces în care fusese acuzat de spălare de bani. Fosta lui soţie şi alte două persoane au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Grupul a fost acuzat că, în perioada 2002-2005, a spălat peste 2 milioane de euro, bani proveniţi din trafic de droguri.
Evelin Banev, supranumit de poliţia bulgară „regele cocainei”, a fost reţinut în Bulgaria în mai 2012, în cadrul unei operaţiuni poliţieneşti internaţionale împotriva traficului de droguri.

Un număr de 30 de persoane, printre care 15 bulgari, 12 italieni, un român, un georgian şi un sloven au fost reţinuţi atunci pe teritoriul mai multor state europene.
Brendo a fost extrădat în Italia unde este judecat pentru trafic de droguri, dar se întorcea în Bulgaria pentru şedinţele din cadrul procesului pentru spălare de bani. Autorităţile italiene susţin că bulgarul a condus o grupare criminală care importa anual 40 de tone de cocaină din America Latină. Dacă va fi găsit vinovat, Brendo riscă să primească 30 de ani de închisoare în Italia.
În urmă cu puţin timp, şi România a emis un mandat de arestare pe numele interlopului. Potrivit unui comunicat de presă de la mijlocul lunii ianuarie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Structura Centrală, împreună cu ofiţerii  de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. - Serviciul Antidrog, au trecut la destructurarea unei grupări infracţionale organizate transfrontaliere, constituită din cetăţeni columbieni, români, bulgari şi italieni, specializată în traficul internaţional de droguri de mare risc, cum este cocaina.

Gruparea reprezenta una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, care, sub coordonarea liderilor - inculpaţii Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, 48 de ani, şi Radoslav Georgiev Atanasov, 42 de ani, au organizat transporturi de cocaină de ordinul a sute de kilograme, pe relaţia America de Sud  - Europa de Vest.

Drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport mărfuri, preluate de pe aceste vase cu bărci de mare viteză şi descărcate în porturi de interes pentru gruparea infracţională.

Inculpaţii au intenţionat ca o parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, să fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca rută alternativă România - portul Constanţa, precizează sursa citată.

Sursa: evz.ro
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii