Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:33 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomene inexplicabile la Slobozia Conachi-Galaţi După inundaţii, bubuituri în subteran. Poza ÎPS Casian a căzut de pe peretele casei parohiale

ro

27 Sep, 2013 11:12 2184 Marime text
Locuitorii din satul Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, se confruntă cu noi probleme, după ce în urmă cu două săptămâni au fost loviţi de inundaţii. Oamenii susţin că de câteva zile li se cutremură casele şi aud tot felul de zgomote ciudate din pământ.
Potrivit viatalibera.ro, din cauza zguduiturilor, care au loc şi de şapte ori într-o zi, casele din satul Izvoarele au avut de suferit: pereţii s-au crăpat, a început să cadă tencuiala etc. "Se simte de parcă fierbe pământul sub picioare. Se aud bubuieli puternice de sare mâncarea de pe masă. Să vină cineva să spună ce este, că ne cad casele pe noi şi nu mai putem dormi de teamă” a spus Anca Necula, una dintre localnicele din Izvoarele.

Mai citeşte şi

Cutremur cu epicentrul la granita DobrogeiPână şi preotul din localitate susţine că, în urma acestor cutremure, poza cu Arhiepiscopul Casian Crăciun, aflată în casa parohială, a căzut de pe perete. Şi casa parohială, recent renovată, a avut de suferit.
Oamenii, speriaţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor, au apelat la autorităţi. Primarul comunei nu a găsit nicio explicaţie, motiv pentru care s-a cerut ajutorul celor de la Protecţia Civilă. Nici aceştia însă nu au reuşit să găsească motivul fenomenelor din Izvoarele. Primarul a convocat însă o şedinţă, în urmă căreia s-a ajuns la concluzia că doar geologii şi seismologii pot găsi explicaţii pentru zgâlţâielile şi bubuiturile care i-au speriat pe localnici. „Am chemat doi geologi şi un seismolog. Aşteptăm să vină specialiştii şi abia apoi vom trage concluziile”, ne-a explicat Ion Nicolau, primarul comunei Slobozia Conachi.
Detalii pe viata-libera.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii