Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FBI redeschide investigația în cazul adresei private de e-mail folosite de Hillary Clinton la Departamentul de Stat

ro

28 Oct, 2016 21:28 1607 Marime text
Biroul Federal de Investigații american (FBI) a anunțat astăzi că a început examinarea unor noi e-mailuri în cadrul investigației privind folosirea de către candidata Partidului Democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, a unei adrese de e-mail personale pentru comunicarea de mesaje secrete în perioada când ea a condus Departamentul de Stat, mesaje pentru care ar fi trebuit să utilizeze serverul securizat al instituției, relatează agențiile internaționale de presă.
 
Cei însărcinați cu ancheta 'au descoperit existența unor e-mailuri care aparent sunt pertinente pentru această investigație', a indicat directorul FBI, James Comey, într-o scrisoare adresată Congresului.
 
'Am fost de acord ca FBI să ia măsurile corespunzătoare pentru a permite investigatorilor să examineze aceste e-mailuri, astfel încât să determine dacă ele conțin informații clasificate și să evalueze importanța lor pentru investigație', a adăugat responsabilul american.
 
Hillary Clinton a fost interogată în luna iulie de FBI pe acest subiect, iar câteva zile mai târziu Departamentul Justiției a decis să închidă dosarul, la recomandarea anchetatorilor care au precizat că elementele sunt insuficiente pentru a se avansa în acest caz. Însă James Comey i-a reproșat atunci fostei șefe a diplomației că prin utilizarea acelei adrese de e-mail a procedat într-un mod 'extrem de neglijent'.
 
Hillary Clinton a motivat anterior folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicațiile oficiale prin faptul că așa este mai practic și mai simplu. Ea a mai susținut că a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor către Departamentul de Stat și că niciunul dintre aceste documente nu era secret în momentul expedierii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii