Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:44 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faites les fêtes avec nous, la Liceul George Călinescu

ro

15 Dec, 2013 19:38 1318 Marime text
Mâine, 16 decembrie 2014, între orele 13 şi 15,  în cabinetul de limba franceză al Liceului Teoretic G. Călinescu  va avea loc activitatea  Faites les fêtes avec nous! (Petreceţi sărbătorile cu noi!), organizată de prof. Marinela Mitrenga şi Janetta Bărăitaru. Aceasta va reuni elevii claselor a noua profil bilingv limba franceză din Constanţa.

Astfel, invitaţii elevilor de la Călinescu vor fi colegii lor francofoni de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa şi Colegiul Economic Carol I Constanţa, însoţiţi de profesorii lor, Doina Grapă, respectiv Melania Ursu.

Va fi un prilej de întâlnire şi de celebrare a sărbătorilor “avant la lettre”, prin colinde în limba franceză şi prin crearea de felicitări în echipe mixte de lucru, ce vor conţine mesaje imaginate de copii, în limba lui Molière.

Evenimentul se înscrie în seria activităţilor dedicate sărbătoririi a 10 ani de la implementarea proiectului interguvernamental româno-francez De l’enseignement bilingue vers les filières francophones, care presupune studiul limbii şi al altor discipline nelingvistice în limba franceză, precum şi susţinerea unui bacalaureat finalizat cu menţiunea bilingv francofon. Liceul Teoretic G. Călinescu Constanţa, având deja o tradiţie  solidă în predarea limbilor străine în regim bilingv, a fost printre cele doar 15 licee pilot din ţară în care a demarat proiectul în anul 2004, în care, după trei ani, a fost inclus şi Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa.

“Va fi o ocazie de a ne bucura împreună de sărbătorile de iarnă , dar şi de frumuseţea limbii franceze. Dorim ca elevii noştri, aflaţi la început de drum, să simtă că fac parte dintr-o familie specială, cea a elevilor francofoni. De aceea, la finalul activităţii de creaţie a unui obiect simbolic, felicitarea, ei vor schimba adrese şi date pentru a putea rămâne în contact până la urmaătoarea întâlnire”, a declarat prof. Marinela Mitrenga.

Ti-a placut articolul?

Comentarii