Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:03 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facilități fiscale pentru cei cu dificultăți la plata impozitelor în Medgidia

ro

02 Feb, 2016 15:10 980 Marime text
Consiliul Local Medgidia a aprobat acordarea de facilități fiscale contribuabililor care întâmpină dificultăți la plata taxelor și impozitelor. Conform noului Cod Fiscal, autoritățile pot acorda facilități fiscale cetățenilor care au restanțe la plata impozitelor și taxelor locale și întâmpină dificultăți în achitarea acestora. Astfel, la Medgidia, contribuabilii pot fi scutiți de 73,76% din totalul penalităților aplicate în urma întârzierii plății.

Noul Cod Fiscal arată că autoritățile locale pot aplica facilitățile, respectiv scutirea, numai la penalitățile în urma întârzierii plății, nu și la totalul cuantumului taxelor și impozitelor. În același timp, reducerea se aplică numai în cazul în care contribuabilul plătește integral datoria principală și nu mai are alte datorii, în afara celor aferente taxelor și impozitelor, spre exemplu amenzi. Astfel, toți contribuabilii care au restanțe la plata impozitelor din anii trecuți, pot beneficia de această facilitate fiscală, mai ales că în timp, penalitățile cresc.

Primarul Marian iordache spune că toți contribuabilii interesați să beneficieze de această aplicare a facilităților fiscale trebuie să depună o cerere pentru anularea cotei de 73,3% din majorările de întârziere, până la data de 30 iunie 2016, mai exact pentru plata a numai 26,7% din penalități, însă numai după ce au achitat integral datoria principală.sursa foto: bzv.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii