Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Există solicitări şi de la Constanţa Asiguraţii PAID cer despăgubiri după cutremurul din 22 noiembrie

ro

03 Dec, 2014 09:14 1881 Marime text
Aproximativ 250 de persoane care aveau poliţe de asigurare emise de PAID - pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale - au solicitat despăgubiri în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter produs pe 22 noiembrie, în regiunea Vrancea, scriu jurnaliştii de la gandul.info.
 
Din numărul total al solicitărilor au fost deschise până în prezent 104 de dosare, dintre care 94 de dosare pentru locuinţe de tip A şi 10 dosare pentru locuinţe de tip B, potrivit PAID.
 
Solicitările au fost trimise de persoane din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Bucureşti, Covasna, Constanţa, Galaţi, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea, Tulcea, Iaşi şi Ialomita. Judeţele unde au fost reclamate cele mai multe daune sunt Galati, cu 83 de solicitări şi Vrancea, cu 83 de solicitări.
 
"În primele zece zile după cutremur, 250 persoane care au încheiat asigurarea obligatorie PAD au solicitat constatarea daunelor care ar fi putut fi produse de seismul din ziua de 22 noiembrie. Urmează ca mai mulţi inspectori ai companiilor terţe care au încheiat poliţele să constate şi să evalueze fiecare caz în parte", au precizat reprezentanţii PAID.
 
Poliţa obligatorie de asigurare PAD acoperă trei riscuri specifice României - cutremur, inundaţie şi alunecare de teren. Preţul unei poliţe care acoperă suma de 20.000 de euro este de 20 de euro pe an pentru locuinţele de tip A, adică cele construite din cărămidă sau beton armat. Imobilele de tip B, adică cele construite din cărămidă nearsă pot fi asigurate prin intermediul poliţei PAD contra sumei de 10 euro pe an, pentru o despăgubire de 10.000 de euro.
 
Sursa: gandul.info

Imaginea are rol pur ilustrativ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii