Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:54 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiul Seism 2018. Sute de persoane salvate în cursul nopții. Mii de persoane sunt date dispărute

ro

15 Oct, 2018 09:56 377 Marime text
Organizatorii exerciţiului SEISM 2018 anunţă că, în cursul nopţii de duminică spre luni, 565 de oameni au fost salvaţi, însă 186 de persoane sunt încă prinse sub dărâmături, iar peste 4.700 sunt dispărute, informează Agerpres.ro. 

Potrivit unui comunicat al IGSU, pe parcursul nopţii, 133 de persoane rămase fără adăpost au fost transferate în tabăra de sinistraţi instalată în zona localităţii Voluntari, judeţul Ilfov.

Conform scenariului, în cadrul exerciţiului de simulare a unui cutremur major produs în România, luni dimineaţa, se înregistrează peste 3.000 de persoane decedate, 5.200 de persoane rănite şi 420 clădiri sunt distruse total.

De asemenea, peste 40.000 persoane au rămas fără adăpost, 35.000 fără electricitate şi 45.000 fără apă potabilă.

În plus, au fost afectate 4.200 de clădiri (420 distruse total, 1.420 distruse parţial şi 2.400 improprii pentru locuit).

Tot potrivit scenariului, cinci spitale din Bucureşti au fost distruse de cutremur, 22 de unităţi spitaliceşti au fost distruse parţial, iar opt au fost avariate dar au rămas funcţionale.

IGSU arată că, la acest moment, sunt funcţionale două tabere de sinistraţi (Afumaţi şi Voluntari, judeţul Ilfov) şi se lucrează pentru operaţionalizarea celor trei tabere de la Arena Naţională din Bucureşti. Capacitatea totală a celor cinci tabere este de peste 30.000 de persoane.

De asemenea, în cursul nopţii, aeronavele IGAv şi MApN, care au efectuat evacuări medicale către Mureş şi Craiova, s-au întors în Bucureşti.

Pentru moment, sunt active spitalele mobile din Israel şi al Armatei Române, instalate în zona Bazei militare 70.

În cursul zilei de luni, echipele de intervenţie în situaţii de urgenţă vor desfăşura activităţi pe marginea scenariului existent şi a situaţiilor ipotetice care vor fi introduse, inopinat, în exerciţiu.

Coordonarea medicală şi pentru salvarea persoanelor se face în mod integrat de la Centrul din Ciolpani, judeţul Ilfov, împreună cu reprezentanţii EMTCC şi ofiţerii de legătură ai agenţiilor internaţionale implicate în desfăşurarea exerciţiului.

Sursa:  Agerpres.ro. 
Sursa foto: Facebook/IGSU

Ti-a placut articolul?

Comentarii