Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu IGSU. Constănţenii nu au sunat la 112. În ce alte judeţe şi când vor mai fi testate sirenele

ro

18 Apr, 2017 13:08 2728 Marime text
Astăzi, la Constanţa, a avut exerciţiul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), organizat pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.
 
Contactată telefonic de redactorii ZIUA de Constanţa, Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea, a spus că nu s-a primit apeluri la 112 de la cetăţeni speriaţi de sunetul sirenelor.

De menţionat că mâine, 19 aprilie, exercițiul de alarmare se va desfășura în București și în județele Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu și Iași. De asemenea, alarmele vor suna joi, 20 aprilie, în alte judeţele Alba, Harghita, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu, iar în ultima zi a exercițiului, 21 aprilie, sirenele se vor auzi în Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș şi Vâlcea.

Conform IGSU, înștiințarea, avertizarea, pre-alarmarea și alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor.  




Citeşte şi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii