Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:29 26 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv - UPDATE Taxa de liniște din Constanța, anulată definitiv de judecători! Ce mesaj transmite Decebal Făgădău

ro

13 Sep, 2016 10:44 18595 Marime text
Decizie istorică a judecătorilor constănțeni: aceștia au anulat definitiv taxa de liniște din Constanța!

Completul format din magistrații Revi Moga, Ramona Poppa și Nicolae Stanciu, din cadrul Curții de Apel Constanța, a respins recursul municipalității legat de anularea celebrei taxe de liniște de la noi din oraș.

Recursul fusese promovat de Consiliul Local al Municipiului Constanța împotriva deciziei prin care Tribunalul Constanța, în completul prezidat de magistratul Laura Dan Opariuc, a admis acțiunea Asociației Constanța Ia Atitudine împotriva acestui bir.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, în motivarea deciziei prin care a fost anulată taxa, magistratul de la tribunal a arătat că „este absurd și lipsit de orice fundament legal să se instituie o taxă pentru respectarea unor dispoziții prevăzute și sancționate prin legi speciale și pentru ca organele care au anumite atribuții legale în acest sens să-și respecte și să-și îndeplinească aceste atribuții“.

Hotărârea a devenit definitivă și irevocabilă, după ce Curtea de Apel a respins recursul Consiliului Local Constanța, așa încât taxa de liniște a fost, oficial, anulată.

UPDATE 13.45

Ca și în prima etapă a procesului, vestea privind soarta taxei de liniște a fost primită de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, tot din cotidianul ZIUA de Constanța. Aceasta ne-a declarat că nu comentează decizia instanței și așteaptă motivarea. „În primul rând aștept motivarea instanței. Este treaba Consiliului Local Municipal să analizeze impactul asupra bugetului local.  Eu doar o să le fac o informare  și vor hotărî în consecință. ...Vom stabili..Veniturile sunt astea, cheltuielile sunt astea, pe cale de onsecință Consiliul Local va decide...Oricum, aștept să văd hotărârea redactată, comunicată...așa, la cald, nu am altceva să vă spun“, a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. 
UPDATE 13.35

Consilierul Local Municipal independent, Andrei Popescu, fost preşedinte al ACIA, şi iniţiatorul procesului, a declarat: „Sunt mulţumit că lupta mea nu a fost în zadar şi că în sfârşit s-a făcut dreptate. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, colegilor din ACIA, şi nu în ultimul rând celor care au semnat pentru desfiinţarea acestei taxe abuzive. Le cer celor care au susţinut în consiliu şi cei care au contrasemnat acest abuz, să le ceară public scuze constănţenilor. În continuare voi lupta pentru transparenţă şi eliminarea abuzurilor!“


UPDATE ora 13.30

Contactat telefonic viceprimarul municipiului Constanţa, Dumitru Babu, a ezitat s[ formuleze un punct de vedere oficial din partea municipalității. Totuși, acesta a menționat:„Nu știu. Ai să vedem impactul pe care-l are și apoi ne dăm cu părerea. Să ni se comunice oficial, să vedem care este impactul și după aceea vom avea un punct de vedere. Acum nu am o analiză, nu știu cât s-a încasat ...nu am de unde să le știu acum, într-un minut. Nici nu știu dacă este definitivă și irevocabilă? Am pierdut toți banii? ...Nu știu dacă-i pierdem, s-ar putea să-i punem la loc cu altceva, este relativ totul...e ca și cu taxa de mediu...azi unii o pierd, mâine se pune altă taxă care se plătește. Asta este situația...Nu pot să exprim acum un punct de vedere. Cert este că, anul trecut, am încasat peste 6,7 milioane de lei din taxa de liniște. Cum îi vom pune la loc, nu știu...găsim noi o soluție“, a concluzionat viceprimarul municipiului Constanța, Dumitru Babu.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costea 15 Sep, 2016 13:35 Avand in veder ca aceasta taxa,care numai pentru liniste nu era folosita, se v-a recupera la iarna din subventia pentru caldura,ca de, taxa e taxa.Si constantenii iar vor face frigul la iarna,aia care au mai ramas la radet.
  • Cazacu aristotel 14 Sep, 2016 00:17 Felicitări pentru realizarea unui bir dar mai avem unul taxa de promovare care nu ajuta cu nimic statiunea ajuta doar pe Bucovala și Martin