Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău lucrează la structura taxelor şi impozitelor pentru 2018 „Sperăm să începem anul măcar de la 193 de milioane de euro“

ro

02 Nov, 2017 00:00 2694 Marime text
După desfiinţarea unor taxe la nivel naţional, dar şi a altora în plan local, vezi taxa de linişte sau taxele pentru spaţii verzi sau irigaţii, nivelul sumelor percepute de la constănţeni s-a mai diminuat. Cu toate acestea, primarul Decebal Făgădău spune că nu au existat probleme cu banii, aşa cum se întâmplă la nivelul altor primării din ţară.
 
Edilul-şef explică faptul că întotdeauna a fost susţinătorul unui buget de siguranţă, în condiţiile în care municipalitatea are de plătit diverse tranşe de bani de pe urma unor decizii ale unor instanţe judecătoreşti. Chiar şi aşa, a mai explicat Făgădău, gradul de îndatorare al Constanţei este printre cele mai mici din ţară, undeva la 2,5%.
 
În această perioadă, aparatul primarului lucrează la structura taxelor şi impozitelor locale şi trage cu ochiul şi la Codul Fiscal, care va aduce câteva modificări importante, ce se vor traduce în bani mai puţini încasaţi de municipalitate.
 
Primarul afirmă că în fiecare an, din 2015 şi până în prezent, bugetul municipalităţii a crescut şi speră ca şi anul viitor Constanţa să aibă un buget cel puţin identic cu cel cu care se va încheia anul acesta, respectiv 193 de milioane de euro - 868.500.000 de lei.
 
Vă reamintim că municipiul a început anul 2015 cu un buget de 182 de milioane euro şi l-a încheiat cu 190 de milioane de euro. Un an mai târziu, aleşii locali au aprobat un buget de 192 de milioane euro. Anul 2017, spunea chiar primarul în scrisoarea către constănţeni, a fost construit un buget de 845,6 milioane de lei, în creştere cu 30 de milioane faţă de bugetul anului anterior. Edilul-şef spune că anul 2017 se încheie cu un buget de 193 de milioane de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii