Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eventuale nereguli la cazarea studenţilor de la Ovidius Ce spune prorectroul Eduard Circo

ro

28 Sep, 2014 14:47 3287 Marime text
Studenţii de la Universitatea Ovidius au semnalat, într-un comunicat de presă, ilegalităţi în procesul de cazare. Comunicatul este semnat de Liga Studenţilor din Universitatea Ovidius.

Potrivit acestora „cazarea anumitor studenţi s-a efectuat după media din anul universitar 2012 – 2013 şi nu a anului 2013-2014, aşa cum ar fi trebuit să fie normal. În sistemul informatic apar studenţi care, deşi sunt din alte localităţi, la mai mult de 40 de km, sunt menţionaţi ca fiind constănţeni şi ca urmare nu pot primi drept de cazare. Au fost cazaţi studenţi care ar trebui să fie pe listele de aşteptare. Nu s-a ţinut cont de doleanţele studenţilor care, deşi au prins loc de cazare în acelaşi cămin, nu pot sta împreună în camere. Aceste aspecte se regăsesc la căminele Faleză Nord, coordonate de Iancu Veronica. Nu există o procedură prin care studenţii pot face schimb de locuri între cămine, ducând astfel la nemulţumiri ale acestora, precum şi la vânzarea acestor locuri. Pe listele de cazare au fost afişaţi studenţi de la forma de școlarizare buget, înregistrați ca fiind la forma de școlarizare cu taxă. Listele de cazare au fost afișate cu o zi întârziere faţă de programul care apare pe site-ul universităţii, forţând astfel studenţii din alte localităţi să-și găsească alte forme de cazare pentru o seară“, susţin studenţii. Nemulţumiţi aceştia au cerut demisia de onoare a prorectorului pe relaţii cu studenţii, absolvenţii şi formarea continuă, prof.univ.dr. Eduard Circo, înlocuirea Veronicăi Iancu din funcţia de administrator sau transferarea la alt compartiment pentru incompetenţa de care dă dovadă în lucrul cu studenţii căminişti, dar şi demisia lui Canea Costel, responsabil de cazări în anul universitar 2014-2015.

Prorectorul prof.univ.dr. Eduard Circo a declarat că cele semnalate de studenţi nu sunt adevărate. „Nu a rămas nimeni fără loc în cămin. Avem patru cămine şi locuri suficiente. Liga Studenţilor nu este acreditată. Este o gaşcă care a făcut furtună într-un pahar cu apă“, a declarat prof.univ.dr. Eduard Circo.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii