Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Liceul Ovidus, pe podiumul competiţiei Creativity&Innovation Challenge

ro

21 Oct, 2013 16:52 1472 Marime text

Sâmbătă, 19 octombrie, 112 elevi din 15 licee din Constanţa au participat la competiţia Creativity&Innovation Challenge organizată de Junior Achievement România în parteneriat cu Raiffeisen Bank.

În urma unui studiu efectuat de Junior Achievement şi Raiffeisen Bank în 2013 despre cât de bine acoperă părinţii aspectele legate de administrarea banilor în conversaţiile cotidiene cu copiii lor, la care au răspuns 1086 de părinţi din 10 localităţi, concluziile au fost că 43% dintre părinţi vorbesc cu copiii foarte puţin despre acest subiect şi 13% nu abordează deloc tema banilor cu copiii lor.

Pentru a crea un comportament responsabil financiar atât pentru tineri, cât şi pentru adulţi şi pentru a facilita comunicarea părinţi – copii despre modul de alocare a bugetului familiei, elevii participanţi la competiţie au primit ca temă de lucru crearea unei aplicaţii pentru tehnologia mobilă care să ajute membrii unei familii să îşi gestioneze eficient veniturile şi cheltuielile familiei.  Înainte de a propune o soluţie, elevii au consultat manualul de educaţie financiară „ABCdar bancar” - manual introdus în 2011 în şcoli şi care în acest an şcolar este folosit de peste 1 500 de elevi din 20 de localităţi - pentru a se asigura că s-au gândit la toate tipurile de cheltuieli şi venituri ale unei familii. Rolul aplicaţiei gândite de elevi este de a crea un comportament responsabil legat de bugetul familiei pentru toţi membrii acesteia, prin intermediul tehnologiei şi a unei interfaţe uşor de folosit de către orice membru al familiei.

„A fost o ocazie unică de dezvoltare a capacităţilor de lucru în echipă cât şi a spiritului antreprenorial”, a declarat Tudor Suciu, elev la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. „Pentru mine a fost un eveniment dinamic care ne-a provocat să găsim soluţii creative şi care ne-a îmbunătăţit abilitatea de a lucra în echipă”, Mara Bălaşa, elevă la Liceul Teoretic Ovidius

Competiţia a reunit elevi din 15 licee constănţene, care şi-au folosit cunoştinţele de economie şi tehnologie, precum şi creativitatea, pentru a găsi soluţii inovatoare la tema de lucru propusă, beneficiind de suport din partea a 7 consultanţi voluntari Raiffeisen Bank. 


Câştigătoarea acestei ediţii a fost o echipă formată din elevi de la Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa. Echipele de pe primele 3 locuri vor participa la finala naţională, care se va derula online, în semestrul al II-lea.  Evenimentul este primul dintr-o serie de 4 care se desfăşoară în perioada octombrie – noiembrie, următoarele evenimente fiind la Iaşi, Bucureşti şi Braşov. Competiţia este organizată de Junior Achievement România în parteneriat cu Raiffeisen Bank şi face parte din programul de educaţie financiară pentru elevi de liceu, ABCdar bancar. „Experienţa de la ediţia de anul trecut a Creativity&Innovation Challenge ne-a convins că trebuie să dezvoltăm acest eveniment-competiţie. Astăzi ne bucurăm să dăm startul unei noi ediţii care începe cu o primă etapă desfăşurată în 4 localităţi – Constanţa, Iaşi, Braşov şi Bucureşti, pentru ca apoi finaliştii să se califice în etapa naţională. Sperăm să le oferim tinerilor o frumoasă experienţă, dar mai ales o provocare constructivă pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale. Evenimentul care tocmai s-a încheiat la Constanţa mi-a demonstrat, din nou, că aceasta este o competiţie din care toată lumea are de învăţat şi de câştigat câte ceva: atât noi şi Junior Achievement, parteneri şi organizatori ai evenimentului, cât mai ales elevii şi voluntarii”.  Bogdana Diaconu, Ofiţer Afaceri Publice, Raiffeisen Bank.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii