Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:04 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Claudia Dumitru de la Liceul Ovidus, pe scena Festivalului Internaţional de Limbă şi Cultură de la Chişinău (galerie foto)

ro

23 May, 2017 00:00 3171 Marime text
Constanţeanca Claudia Dumitru, în vârstă de 14 ani, va reprezenta România în Republica Moldova, în cadrul Festivalului Internaţional de Limbă şi Cultură, festival care se va desfăşura în perioada 21-27 mai. Anul trecut, Claudia Dumitru a reprezentat România, în cadrul aceluiaşi festival, în Etiopia. Este un festival care se organizează anual în 20 de ţări şi care cu ajutorul muzicii şi dansului face cunoscută tradiţia altor popoare.
 
Recent, Claudia Dumitru a urcat şi pe scena Festivalului Multiculturalităţii, care a avut loc la Bucureşti, între 19-21 mai 2017, în Parcul Titan. Acest eveniment este parte a Festivalului Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), o manifestare culturală internațională de amploare, ajunsă deja la cea de-a 13 a ediție. Festivalul se organizează anual în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru acest eveniment. De-a lungul timpului, acest Festival și-a câștigat aprecierea și admirația la nivel international, ajungând una din manifestările artistice majore la nivel mondial. Peste 2.500 de elevi și studenți provenind din 170 de țări participă an de an la spectacolele organizate în cadrul acestui Festival.
 
Claudia Dumitru este elevă în clasa a VII-a la Liceul Teoretic Ovidius. De asemenea, Claudia Dumitru este şi eleva a Şcolii Populare de Artă, secţiunea Canto şi pian. Tânăra constănţeancă a mai participat la numeroase festivaluri de muzică, unde a obţinut trofee şi premii.
 
Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Limbă și Cultură se va desfășura la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chişinău pe 25 mai. La eveniment vor participa colective de copii din 12 țări ale lumi, care își vor prezenta tradițiile naționale prin dans, cântec și alte activități culturale. Festivalul este organizat de Liceele Teoretice „Orizont” din Chişinău, având ca partener Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și aduce în Moldova tradiții și obiceiuri din așa țări precum India, Franța, Azerbaidjan, Kazahstan, Australia, Indonezia, Africa de Sud, România, Rusia. Evenimentul face parte dintr-un proiect internațional care are drept scop promovarea toleranței și respectului pentru limbile și culturile diferitelor țări. Astfel, colectivele de copii fac un turneu pentru a evolua pe scenele a 7 țări (Australia, Franța, România, Moldova, SUA, Germania, Belgia). La evenimentul din 25 mai sunt invitați oficialități din cadrul Guvernului Republicii Moldova, Ambasadelor cu sediul în Republica Moldova, Ministerului Educației Republicii Moldova, Direcției generale educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău.

Ti-a placut articolul?

Comentarii