Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Economica.net Şefa de la Dezvoltare, Sevil Shhaideh, are pe mână 30 de miliarde de lei pentru construcţia de creşe, gradiniţe şi spitale

ro

25 Jan, 2017 23:25 1714 Marime text
Guvernul Grindeanu a adoptat o Ordonanţă de urgenţă care prevede investiţii de 30 de miliarde de lei pentru 9.500 de obiective de noi investiţii, care a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Investiţiile vor fi derulate prin Ministerul Dezvoltării, scrie economica.net.

Ordonanţa vine să completeze domeniile eligibile pentru investiţiile derulate prin Programul naţional de dezvoltare locală şi sunt introduse noi obiective.

Astfel, pe lângă proiectele stabilite deja prin OUG 28/2013, care reprezintă prima fază a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, şi care beneficiază deja de finanţare, prin această ordonanţă Guvernul lansează o nouă etapă, pirin care se vor mai putea face investiţii din bani publici şi pentru pasaje, creşe, grădiniţe, şcoli, licee, colegii, dar şi cabinete şi dispensare medicale şi centre medicale de permanenţă. 

Pentru această etapă, Ministerului Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh, i-au fost aprobate credite de angajament pentru perioada 2017-2020 în valoare de 30 de miliarde de lei, circa 6,6 miliarde de euro. 

Articolul integral poate fi citit pe economica.net.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii