Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E-distribuție Dobrogea. Situația localităților din județul Tulcea. Pagube însemnate în urma furtunii

ro

20 Jan, 2018 12:23 4453 Marime text
În urma condiţiilor meteo deosebite din perioada 18-19 ianuarie 2018, cod portolcaliu şi galben de vânt în rafale, cu viteze de peste 130 km\h, în judeţul Tulcea s-au înregistrat avarii semnificative în instalaţiile de distribuție a energiei electrice. Pagubele produse de vânt și chiciură sunt însemnate - 6 stâlpi de înaltă tensiune şi 115 stâlpi de medie tensiune au fost rupţi de furtună. Zona Deltei Dunării a fost grav afectată, și continuăm eforturile pentru alimentarea cu electricitate a localităților rămase fără tensiune.

Acolo unde situația permite, s-a decis racordarea clienților strategici sau vulnerabili (spital, pompe apă) cu prioritate prin grupuri electrogene. Un număr de 21 grupuri de capacitate între 125 – 500 KVA au fost repartizate pentru a acoperi o arie cât mai largă din zona ce a rămas nealimentată din cauza distrugerii reţelelor de înaltă şi medie tensiune.

În localitățile Valea Nucarilor și Sarichioi se fac în acest moment manevre pentru instalarea generatoarelor aduse. În Agighiol, Visterna, Baia, Panduru, Beidaud și Slava Cercheză, alimentarea clienților este realizată, parțial, prin generatoare. De asemenea, alte 6 grupuri electrogene sunt transportate pe Dunăre, spre alte localități izolate, însă drumul este îngreunat de sloiurile formate pe fluviu. La ora 12:00 se lucrează pentru restabilirea alimentării unui număr de 5300 de consumatori din zona Deltei. Circa 60 echipe E-Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor intervin în teren pentru a reface reţelele avariate.

”Recomandăm clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente, și numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) - 0800 070 555, 0800.070.444 și 0800.070.888.
 
Mulțumim autorităţilor locale, cu care păstrăm un contact permanent, pentru sprijinul acordat intervenţiei echipelor E-Distribuție.”, precizează E-Distribuție Dobrogea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii