Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce a anunțat prelungirea stării de urgență, Hollande amenință cu represalii în Siria și Irak

ro

15 Jul, 2016 08:22 2136 Marime text
Preşedintele francez, François Hollande, a anunţat astăzi prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă, care urma să fie ridicată la 26 iulie, după atentatul sângeros de la Nisa (sud-est) care a ucis cel puţin 80 de persoane, şi a dat asigurări că ţara sa îşi va "întări acţiunea în Irak şi Siria".
 

"Am hotărât ca starea de urgenţă, care urma să ia sfârşit la 26 iulie, să fie prelungită cu trei luni. Un proiect de lege ca fi supus Parlamentului până săptămâna viitoare. Nimic nu ne va face să cedăm în voinţa noastră de a lupta împotriva terorismului şi ne vom întări acţiunile în Siria şi Irak. Vom continua să îi lovim pe cei care ne atacă pe teritoriul nostru, în simbolurile lor", a declarat François Hollande într-o alocuţiune televizată, potrivit AFP.

 
Cu ocazia interviului de la 14 iulie, cu câteva ore mai devreme, preşedintele confirmase intenţia sa iniţială de a nu prelungi starea de urgenţă dincolo de 26 iulie. Decretată de şeful statului pe fondul atentatelor comise pe 13 noiembrie la Paris, care au făcut 130 de morţi, regimul de excepţie al stării de urgenţă a fost prelungit de trei ori, în noiembrie, februarie şi mai. Ultima prelungire, la 19 mai, a fost de două luni, faţă de câte trei luni anterior, pentru a asigura securitatea Campionatului de Fotbal EURO2016 şi a Turului Franţei la ciclism. O lege adoptată în mai urmează să permită întărirea arsenalului poliţienesc şi judiciar în lupta împotriva terorismului, relatează Agerpres. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii