Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:13 21 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După atentatele din ultimele 24 de ore MAE avertizează românii care vor să călătorească în Thailanda

ro

12 Aug, 2016 14:34 3233 Marime text
După atentatele cu bombă din ultimele 24 de ore, din Thailanda, Ministerul român de Externe atrage atenția cetățenilor care vor să călătorească în regatul asiatic. Potrivit MAE de la București, au avut loc atentate cu materiale explozibile în stațiunile turistice Hua Hin, Phuket, Khao Lak, Krabi și Phang Nga, din regiunea de sud a Thailandei.

De asemenea, au fost raportate incendii provocate, în conexiune cu aceste incidente de securitate, în Phang Nga, Krabi și Nakhon Si Thammarat. Nu este exclus ca și alte incidente de securitate să aibă loc în intervalul următor. 

Armata și poliția thailandeză iau măsuri de restricționare a liberei circulații, mai ales în zonele aglomerate, pentru a controla situația locală.

Se recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriul Regatului Thailandei să manifeste precauție pe timpul deplasărilor în zonele urbane, să evite locurile aglomerate, să deţină asupra lor copii ale actelor de identitate și să manifeste bunăvoință în cooperarea cu forțele locale de securitate.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii