Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:26 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragostea de mamă, scut în faţa morţii. O barză a murit în timp ce îşi proteja puii de ploaia cu grindină

ro

18 Jun, 2018 20:20 654 Marime text
O ploaie cu grindină a destrămat o familie de berze care avea cuibul într-un sat din Galaţi. Potrivit Digi24.ro, în timpul ploii, mama şi-a protejat cei trei pui, însă a fost lovită de bucățile mari de gheață și a murit. Acum puii sunt hrăniți doar de tatăl lor, dar specialiștii spun că au șanse mici să supraviețuiască astfel. Puii de barză sunt monitoriziați și ar putea ajunge la o asociație care să-i îngrijească.
 
Reprezentanţii asociaţiei sunt îngrijoraţi pentru soarta puilor de barză.
 
Corina Grigore, reprezentat asociație pentru protecţia animalelor a declarat pentru Digi24.ro, că riscurile sunt destul de mari.
 

„Chiar dacă a rămas un părinte, el nu o să poată să facă faţă hrănirii celor trei pui. Dacă era vorba de unul doi, sansele să reziste micuţii ar fi existat, în aceasta situatie , numărul lor fiind de trei va trebui cât mai repede să-i preluăm. El la un moment dar ar putea să refuze sa părăseasca cuibul ramânand în aşteptarea perechii şi in felul acesta vor muri cu toţii de foame. Puii de barză vor fi monitorizaţi în următoarele zile iar oamenii sunt decişi să intervină dacă vor fi în pericol“ - a mai precizat Corina Grigore.

Sursa foto: Digi24.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii