Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 05 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Califul Barză”, pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”

ro

11 Jan, 2020 00:00 1589 Marime text

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” debutează în acest an cu un spectacol de succes, o adaptare după magica poveste a lui Wilhelm Hauff.
Duminică, 19 ianuarie 2020, începând cu ora 10, cei mici pot vedea (sau revedea) spectacolul Califul barză, în regia artistică a lui Daniel Stanciu, cu o scenografie semnată de Cristina Pepino, pe muzica realizată de Gabriel Basarabescu.
 
Din distribuţie fac parte Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Tiberiu Roşu, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Rovena Paraschivoi, Graţian Prisacariu, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru.
 
Cucerind prin hazul şi originalitatea lui, spectacolul o care ca protagonistă pe frumoasa prinţesă Carolina, după care suspină Marele Calif. Ea este răpită de uriaşul vrăjitor Barbanaduk, transformată în cucuvea şi ţinută prizonieră într-o colivie, până în momentul în care va accepta să-i fie soţie maleficului vrăjitor.
 
Califul îndrăgostit şi slujitorul fidel al acestuia, Abdulah, se transformă în berze şi ajung la timp în castelul vrăjitorilor, pentru a o salva pe prinţesă, cu ajutorul miraculosului praf albastru şi al unor cuvinte magice desluşite de înţeleptul Selim: mutaboribilis horibilidricudini.
 
Povestea se încheie fericit, cu o nuntă frumoasă, unde toţi invitaţii vor dansa în ritmul unui autentic dans oriental.
 
„Ce-ar fi să ne imaginăm o clipă că ne putem transforma şi noi în păsări, că putem zbura, că putem visa şi trăi frumos? Haideţi să zburăm împreună cu Califul!”, ne invită organizatorii.
 
Citeşte şi:

Teatrul pentru Copii şi Tineret Căluţul de Mare vă invită la spectacole


Iarnă de poveste, alături de „Crăiasa Zăpezii“, la Teatrul pentru Copii şi Tineret din Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii