Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Medicul Csiki Csongor, suspectat că lua mită de la bolnavii de cancer

ro

09 Jul, 2014 11:15 2195 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Tîrgu Mureş au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Csiki Csongor, medic specialist oncologie medicală, şef Compartiment Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi coordonator judeţean al Programului naţional de oncologie pentru judeţul Harghita (începând de la data de 08.07.2014, ora 00:32, până la data de 09.07.2014, ora 00:32), pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită (98 de acte materiale)
Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia în perioada 24.02.2014 – 23.06.2014, inculpatul Csiki Csongor a primit bani sau alte bunuri de la bolnavi de cancer, cu ocazia efectuării unui număr de 85 de consultaţii în incinta cabinetului situat în Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient în schimbul eliberării unei reţete periodice sau a efectuării unei consultaţii).
 
La data de 7 iulie 2014, acesta a primit, de la un număr de 13 bolnavi, bani în numerar, în valoare totală de 810 lei și bunuri (cafea, băutură), procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante în timp ce primea banii și bunurile sus menționate. Inculpatului Csiki Csongor i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 8 iulie 2014, Tribunalul Tîrgu Mureș a respins propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurorii anticorupție și a dispus cercetarea inculpatului sub control judiciar. Față de această măsură, procurorii au depus contestație ce urmează a fi judecată la Curtea de Apel Tîrgu Mureș.
În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații – D.J.Harghita. Facem precizarea că  punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii